СП: Почиње ''операција Кина''...

"Орлови" се окупљају данас.  Кошаркашка репрезентација Србије у четвртак ће почети припреме за Светско првенство у Кини.

Кошарка 18.07.2019 | 08:57
СП: Почиње ''операција Кина''...
Селектор Александар Ђорђевић окупиће најбоље српске играче у хотелу "Цроwн Плаза" и обратити се медијима.

Светско првенство је на програму од 31. августа до 15. септембра, а Србија ће играти у Групи Д у Фошану против Анголе, Филипина и Италије.

На старту припрема Ђорђевић ће радити са 18 играча: Милош Теодосић, Стефан Јовић, Василије Мицић, Богдан Богдановић, Драган Милосављевић, Марко Гудурић, Алекса Аврамовић, Дејан Тодоровић, Владимир Лучић, Марко Симоновић, Немања Бјелица, Милан Мачван, Стефан Бирчевић, Никола Јокић, Мирослав Радуљица, Никола Милутинов, Бобан Марјановић.

На списку је био и Огњен Кузмић, али је недавно доживео тешку саобраћајну несрећу па ће га највероватније заменити Никола Јовановић.

Репрезентација ће до 21. јула тренирати у Београду, а потом следе базичне припреме на Копаонику до 4. августа.

Са планине национални тим иде у Чачак, где ће одиграти тренинг меч против домаћег Борца. Следећа провера је 7. августа у Зрењанину против Финске.

Три дана касније у београдску "Штарк арену" стиже Литванија, са којом ће наши момци већ 12. августа одиграти узвратни меч у Каунасу.

Нови изазов биће традиционални "Акрополис куп" у Атини, где ће Србија 16-18. августа играти против Грчке, Италије и Турске

Наш национални тим 20. августа путује у Кину, где ће имати последње три провере пред Светско првенство, пошто ће у граду Шењангу 23. августа играти против Италије, два дана касније са Новим Зеландом и, на крају, 27. августа против Француске.

Изабраници селектора Ђорђевића из Шењанга путују у Фошан, где 31. августа у 9.30 по средњеевропском времену утакмицом Д групе против Анголе отварају Светско првенство у Кини.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар