Видео: Манчестер проиграо у Аустралији!

Асистенција најскупљег бека у историји фудбала, маштовити Погба и четири лака комада! Солскјер пробао 23 играча против Лидса, није играо само Лукаку.

Фудбал 17.07.2019 | 18:46
Видео: Манчестер проиграо у Аустралији!
Перт је сигурна лука Манчестер јунајтеда. У сусрет новој сезони, Црвени ђаволи блистају на другом крају света. Најпре су савладали Перт Глори 2:0, а затим турнеју по Аустралији наставили још убедљивијом победом над Лидсом, најављујући да би могли да буду конкурентији него иначе. Енглески великан је славио 4:0 и наговестио да спремно чека наредне изазове против, ипак, далеко звучнијих ривала.

Тренер Оле Гунар Солскјер дао је шансу скоро свим играчима које је повео на турнеју. Од стандардних првотимаца једино није играо Ромелу Лукаку, очекујући трансфер у Интер. Сви остали добили су прилику и углавном је искористили, између осталих Арон Ван Бисака и Данијел Џејмс. Најскупљи десни бек у историји фудбала је врло добро отворио утакмицу и на проигравање разиграног Пола Погбе ушуњао се иза одбране Лидса већ у 7. минуту, асистиравши младом Мејсону Гринвуду за иницијално вођство, док је Џејмс на пас Маркуса Рашфорда нешто касније имао зицер, али је погодио стативу.

Управо је Рашфорд дуплирао вођство Манчестера карактеристичним продором у 27. пошто га је упослио Скот Мектоминеј, да би у другом делу погађали још Фил Џоунс главом на убацивање Андреаса Переире из корнера (51) и Антони Марсијал из пенала (69), пошто је оборен Чонг. Пре и после тога Јунајтед је диктирао ритам, могао још који гол да постигне, што је било и очекивано јер је Марсело Бијелса повео само 16 играча у Аустралију.

Манчестер је меч почео у слеећем саставу: Ромеро – Ван Бисака, Баји, Линделеф, Рохо – Побга, Мектоминеј – Гринвуд, Мата, Џејмс – Рашфорд. Почетком другог дела тренер Оле Гунарс Солскјер је направио чак 11 измена, шансу су добили: Переира – Далот, Смолинг, Џоунс, Јанг – Матић (од 78. Гарнер), Андреас Переира – Чонг, Гомес, Лингард – Марсијал.

Наредни меч Солскјеров тим игра против Интером за три дана у Сингапуру, потом следи окршај са Тотенхемом у Шангају 25. јула, 30. јула ривал је Кристијансунд у Норвешкој, а за 3. август у Кардифу заказан је обрачун са Миланом.



Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар