Прича - ЛШ: На 60 посто!

Где су скривени потенцијали у Звездиној игри?

Фудбал 17.07.2019 | 23:10
Прича - ЛШ: На 60 посто!
Да није било бруталног старта Марка Гобељића над Ваидасом Славицкасом и краткотрајног трилера у финишу сусрета пламен оптимизма био би упаљен. Овако, после свега што је Црвена звезда показала у реваншу са Судувом (2:1) постоји горчина. Мала! Што аутоматски не мора да значи ништа лоше, јер су скривени потенцијали у игри српског шампиона присутним у свим линијама тима.

Црвена звезда је порасла у односу на пре седам дана и виђено у Маријамполеу, са тенденцијом да и даље подиже стандарде и буде на потребном нивоу када буде било најпотребије. У трећем колу квалификација за Лигу шампиона и потенцијалном плеј-офу.

Добра ствар за Владана Милојевића што његов тим на првом домаћем овосезонском мечу није морао да улази у црвену зону. Звезда је рутински дала два гола, морала је још барем толико пута да савлада Кардума. Нападачка осовина предвиђена Марином, Беном и Боаћијем почела је да на терен преноси мукторпну увежбаване акције током припрема на Златибору и у Аустрији, што значи да је Звезда почела да добија аутоматизме у игри.

То је добра полазна основа за много значајније резултате, обзиром да смо већ констатовали да је Ричмонд Боаћи сам почео да подсећа на најбоље дане из црвено-беле ере. Сигурни смо да Бен и Марињош имају зечева у шеширу кад је у питању креација и да су их помало несвесно чували за утакмицу са Хелсинкијем. Звезда је одлично нападала дубину, стварала шансе после само три директна додовања и испуњавала жеље Владана Милојевића.
„Радује ме што смо направили много шанси. Могли смо да дамо трећи гол и тиме затворимо утакмицу. Јошнисмо у такмичарском ритму, кад се сезона буде заролала и ми ћемо бити много бољи“, поручио је Владан Милојевић.

И све је то радила са неких 60 посто могућности. Број нападачких обртаја биће близу максималног опсега кад коначно баријеру разбије Мирко Иванић или се Душан Јованчић врати на прошлогодишњи ниво. Да се прво позабавимо високим везистом, откровењем лањске Лиге шампиона, човеком који је у шприцер стадијуму (дакле, мртав хладан) сакривао лопту од комплетног везног реда Ливерпула. Некако је логично да после таквог узлета дође до пада или стагнације. Рођени Београђанин је овог лета добио нешто другачију улогу у систему Владана Милојевића, али у очима јавности и навијача.

Офанзивнији на терену, са стране је посматран као неко коме припада да буде један од вођа генерације. Због сувог талента, искуства и чињенице да се Звездина публика на први поглед заљубљује у везисте који су на „ти“ са лоптом. Мораће Јованчић да пробије баријеру, посебно што је сада у очима ривала означен као претња. Јер једна одлична сезона је инцидент, а континуитет је квалитет. Са благим падом у форми суочавали су се многи, а играчки карактер Душана Јованчића наговештава да ће брзо бити спреман да попуњава рупе у Звездином систему која су се повремено стварале против Судуве. Уосталом, шибали су њега и оркани и торнада, ово је само поветарац.

Јованчића је довољно пустити да сачека тренутак форме, док ће Владан Милојевић морати добро да размисли како да на прави начин искористи Мирка Иванића. У уторак вече, више као лево крило, бивши члан БАТЕ Борисова, плаћен 1.300.000 евра, радио је све, али није урадио ништа. Два добра трка са лоптом, промашен зицер и неколико неуспешних асистенција су опис Иванићевог деловања… Они који виде полу пуну чашу рећи ће да се у сваком додиру види колико репрезентативац Црне Горе зна и колико је техники и тактички поткован. И то је тачно, али када је неко толико чекан и плаћен, онда нема места за емоције и гледање кроз прсте. Тренуци у којима је искусни везиста требало да ломи ривале почели су још – јуче. Његови празни минути или неконкретност пред противничким  шеснестерцем су тренутно највећи Звездин неискорићени потенцијал.

А има их још. Родић је тек наговестио праву форму, одбрана би сваким даном у сваком погледу морала још више да напредује. Још када се тиму прикључе Томане и Кањас… И то је питање које мучи све одговорне са Маракане. Све је извесније да против Хелсникија нећемо видети какав утицај на игру може да има бивши нападач Тонделе. За Кањаса има наде.

Извор: моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Рашо

18.07.2019 16:09

Колико процената су судије и њихова помоћ !?

ОДГОВОРИТЕ