Звезда без појачања: Овако није било још од Лалатовића!

У двомечу са Судувом од шесторице новајлија минуте уписао само један. И то уласком са клупе.

Фудбал 17.07.2019 | 21:18
Звезда без појачања: Овако није било још од Лалатовића!
Претходне две сезоне под вођством Владана Милојевића често је било тешко погодити за којих 11 играча ће се одлучити тренер Црвене звезде од првог минута неке утакмице. 

Увек је истицао да има дилему до пред сам почетак, а велики фонд фудбалера отварао му је простор да комбинује. На почетку ове сезоне, међутим, ситуација је другачија.

Као ретко кад, ако се то уопште и дешавало од његовог доласка у Звезду, Владан Милојевић је за две узастопне утакмице извео идентичну стартну поставу.

Борјан - Гобељић, Милуновић, Бабић, Родић - Јовичић, Јованчић - Марин, Иванић, Бен - Боаћи почели су оба дуела са Судувом у првом колу квалификација за Лигу шампиона. И, успешно одрадили посао. После 0:0 у Литванији славили су 2:1 и обезбедили црвено-белима окршај са финским Хелсинкијем.

Двомеч са Литванцима први је пут од лета 2014. да Црвена звезда сезону започиње без новајлија у стартној постави. Било је то у време великих финансијских проблема и једногодишње суспензије на играње у евро-куповима. Тадашњи тренер Ненад Лалатовић тек од трећег кола Суперлиге могао је да рачуна на новопридошле играче (Гаврић, Планић, Босанчић, Аврамовски, Мбођ, Кахриман, Антић, Деспотовић, Предраг Ђорђевић, Стефан Ђорђевић), пошто је претходно ФСС забранио црвено-белима да региструју појачања док не измире финансијске обавезе.

Петорица играча стигли су на "Маракану" у досадашњем току прелазног рока, али сплетом околности још се нису наметнули тренеру Милојевићу. 

Додуше, шпански везиста Хозе Алберто Кањас уписао је дебитантских двадесетак минута током сусрета у Маријамполу, међутим, тек уласком са клупе. Голман Никола Васиљевић је и доведен из Сурдулице да у почетку буде трећа опција, после Борјана и Поповића, тренутно је у сенци Боаћија и Павкова млади Никола Крстовић, док леви бек из Бразила, Жандер, због касног доласка није био пријављен за утакмице првог кола квалификација.

Радован Панков је још "ровит" од повреде ложе па у стручном штабу нису желели да ризикују против ривала који објективно квалитетом није велики проблем, а исти проблем задесио је Кањаса и португалског нападача Томанеа пред реванш са Судувом, па су се уместо на клупи за резерве нашли на трибинама.

Сигурно је да ће неки од ових играча шансу добити већ у суботу против Јавора на старту Суперлиге (20 часова, "Рајко Митић", пренос на ТВ Арена Спорт 1), а видећемо да ли и у стартној постави...

За очекивати је, такође, да до краја прелазног рока буде још активности везаних за црвено-беле.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар