Реал све даље од Погбе!

Бира се између Ериксена и Ван де Бека! Али, прво распродаја. . .  Краљевски клуб ближе одлуци да одустане од куповине француског везисте због Јунајтедових превисоких захтева.

Фудбал 17.07.2019 | 20:02
Реал све даље од Погбе!
Трансфер Пола Погбе у мадридски Реал даљи је како дани пролазе. Све смо ближи 8. августу, дану када се затвара трансфер пијаца у Премијер лиги, а реализација посла о којем се месецима пише и прича – ни на хоризонту.

Све се додатно закомпликовало када је Манчестер јунајтед пре неколико дана решио да подигне своје финансијске захтеве и за обештећење тражи округло 200.000.000 евра! Све је то учињено у инат Мину Рајолипосле његових изјава да „Погба траћи најбоље године на Олд Трафорду“. Сада је Јунајтед спреман пре да остави Погбу ту где јесте и буде погонско гориво новог тима под диригентском палицом Оле Гунара Солскјера, него да за његову продају добро заради.

Истина, Погба је последњих дана показао знаке да жели да остане. Сведоци дешавања у Јунајтеду кажу да се Француз мало уозбиљио да тренира јако, да показује велику жељу на сваком тренингу, због чега га је Солскјер наградио и капитенском траком. Погба ужива у друштву саиграча откако је слетео на тло Аустралије и чини се да је опција останка потпуна реалност.

То значи да ће Реалови лидери изгубити трку, а да ће Зинедин Зидан остати без појачања за којим је толико чезнуо. Од првог момента када је почело да се помиње да Реал хоће Погбу, тешко се припрема терен за ову операцију, јер Јунајтед упорно одбија да седне за преговарачки сто.

Погба јесте тражио од Јунајтеда у једном тренутку промену средине, јер му треба нови изазов у каријери и Реал му је био једина дестинација уз Јувентус. Ипак, све су даље од евентуалне сарадње Погба и Зидан. Целу ситуацију анализирају први човек Реала Флорентино Перез и Хозе Анхел Санчез, човек задужен за велике трансфере, а делује да ће се Краљевски клуб окренути добро познатим алтернативама – Донију ван де Беку и Кристијану Ериксену.

Познато је да би Реал холандског везисту могао да добије за значајно нижу суму новца, негде између 50.000.000 и 60.000.000 евра, док је Ериксен и даље у мислима, али недавно је откривено да Тотенхем још није добио ниједну званичну понуду за њега.

Два клуба која годинама имају добре пословне односе могла би и овог пута да изведу решење из којег би сви профитирали. Реал би могао да добије Ериксена, а Тотенхем Данија Себаљоса, кога и жели, а који је опет тренутно јако близу преласка у Арсенал.

Пре него што се било шта деси по питању улазних трансфера, Реал прво мора да растерети постојећи играчки кадар. Тренутно су још шесторица играча доступних за одлазак, а међу њима су Хамес Родригез, Дани Себаљос, Маријано, Герет Бејл, Иско и Борха Мајорал, а могуће је да ће чак отићи и Лука Модрић, пошто су се догодили разговори његовог агента Влада Лемића и Миланових челника.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар