Новак једе траву, Роџер спонтан и магнет за публику!

Барбара Шет зна разлоге популарности Роџера Федерера и зашто Новак Ђоковић није омиљен код публике.

Тенис 17.07.2019 | 18:27
Новак једе траву, Роџер спонтан и магнет за публику!
Од недеље, од тренутка када је у спектакуларном финалу Вимблдона победио Роџера Федерера и тако појачао (или разрешио) дилему о томе ко је најбољи тенисер свих времена, Новак Ђоковић је централна спортска тема на свим меридијанима.

Барбара Шет, водитељка на Еуроспорту и некада седма играчица света, изнела је своје мишљење због чека Ђоковић није омиљен код публике, што је дефинитивно може рећи за неколико терена на свету, а један од њих је и у Лондону.

"Разлог зашто Новак Ђоковић у финалу Вимблдона није добио аплауза колико Роџер Федерер лежи у томе што није довољно природан", сматра Барбара, иако јој врло мало аргумената иде у прилог тврдњи. 

"Као на крају, када је јео траву. Све то изгледа помало инсценирано и људи то осећају. Новак то једноставно не ради као Федерер, увек остаје горак укус. Била сам у недељу на ‘'шампионској вечери' победника Вимблдона, Новак је одржао говор који је био врло симпатичан. Одједном је поново био у реду", написала је Шет у колумни за аустралијски "Тиролер Тагесзеитунг".

Аустријанка из Инзбрука истиче да је Федерер магнет за публику."Федерер остаје миљеник публике и магнет. Он је најстарији играч, толико тога је постигао, увек је културан и на месту. Са људске стране нико му не може ни прићи. И у полуфиналу против Рафаела Надала имао је Федерер скоро све на својој страни. То потврђује и оно што последњих година често примећујем - људи се све више држе старијих играча", додала је Барбара.

Али, она мисли да ће се за неколико година ствари окренути у корист Новака Ђоковића.

"Када Новак буде имао 37 година, ствари ће се окренути у његову корист. Исти случај је раније био са Мекинроом и Конорсом. Како се човек приближава крају каријере, има све више навијача. Надал и Федерер су што се тиче популарности и броја навијача испред Ђоковића, али зато је он победио у једном од највећих вимблдонских финала. Атмосфера на стадиону била је невероватна. Сви су били на ивицама седишта, укључујући мене", подвукла је Шет.

Новак Ђоковић је у недељу освојио пети трофеј на Вимблдону, а укупно 16. гренд слем у каријери.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар