ЛШ: Мусемић на "Селтик Парку" послије три деценије!

Фудбалски клуб Сарајево у сриједу (20. 45) у Глазгову игра реванш утакмицу првог кола квалификација за Лигу шампиона против шкотског Селтика, који је у првом сусрету на "Кошеву" славио резултатом 3:1.  Тешка мисија пред Сарајевом на Селтик парку. . .  Првак Шкотске има 3:1 из првог меча (20. 45).

Фудбал 17.07.2019 | 15:36
ЛШ: Мусемић на "Селтик Парку" послије три деценије!
Шеф струке Сарајева Хусреф Мусемић је прије деценије први пут био на "Селтик Парку" као нападач единбуршког Хартса у који је стигао из београдске Црвене звезде.

"Поново сам на Селтик Парку након 30 година, сада у другој улози, као тренер, а некада као играч. Селтик има квалитетан резултат, вјерујем да нас чека пун стадион и желимо одиграти што је могуће боље. Биће то прави изазов за моје играче, јер не играмо често пред толиким бројем навијача. То може бити отежавајућа околност, али и додатна инспирација да дају максимум. Важно нам је како ћемо одиграти јер нам првенство почиње у недјељу", рекао је Мусемић, а пренијела "Анадолија".

У првој утакмици Селтик је на Олимпијском стадиону "Асим Ферхатовић Хасе-Кошево" славио головима Џонстона, Едуарда и Синклера, док је стријелац за Сарајево био Мирко Оремуш.

"Имамо негативан резултат из првог меча, али нећемо се предати. Желимо се надигравати и направити добар резултат. Видјећемо да ли ће то бити довољно. Задовољство је играти пред пуним трибинама и даћемо све од себе да поправимо утисак", истакао је Крсте Велкоски, капитен Сарајева и македонски интернационалац.

Кошево је пре осам вечери било спремно за спектакл, потајно се надало сензацији... Ипак, Сарајево ће на велики скалп ипак морати да сачека, можда само до вечерас када тим у бордо униформама има прилику да исправи ствари на гостовању Селтику у оквиру реванш меча 1. кола квалификација за Лигу шампиона. Тешка и неизвесна мисија је пред изабраницима Хусрефа Мусемића, јер 1:3 из првог дуела не обећавају.

Окршај у главном граду Босне и Херцеговине отворио је Мирко Оремуш, који је у делиријум довео присталице Сарајева. На њихову жалост, весеље није потрајало, јер је шкотски првак окренуо резултат у своју корист и са три поготка донео пристијан капитан северно од Хадријановог зида. Тиме је питање проласка у великој мери одлучено, али Сарајлије неће имати шта да изгубе и баш зато могу до позитивног исхода.

"Поново сам на Селтик парку, после 30 година, сада у другој улози, као тренер, а некада као играч", почео је Мусемић своје излагање, и наставио:

"Селтик има квалитетан резултат. Верујем да нас чека пун стадион и желимо да одиграмо што је могуће боље. Биће то прави изазов за моје играче, јер не играмо често пред толиким бројем навијача. То може да буде отежавајућа околност, али и додатна инспирација да дају максимум. Важно нам је како ћемо одиграти, јер нам првенство почиње у недељу", истакао је Хусреф Мусемић.

Капитен Сарајлија Крсте Велкоски напоменуо је да нема предаје.

"Имамо негативан резултат из првог меча, али нећемо се предати. Желимо да се надигравамо и направимо добар резултат. Видећемо да ли ће то бити довољно. Задовољство је играти пред пуним трибинама и даћемо све од себе да поправимо утисак. Знамо шта нас чека, пуне трибине, али то ће бити додатни мотив за нас", рекао је Велкоски.

Са друге стране, шеф струке великана из Глазгова Нил Ленон апострофирао је да сваки тим заслужује своје место у најјачем европском клупском такмичењу.

"Изаћи ћемо на терен са намером да победимо и да покажемо поштовање према противнику. Ниједан тим не смемо олако да схватимо у овом такмичењу. Имамо лепу предност, али ништа није готово. Надам се да ћемо бити оштрији и спремнији него што смо били прошле седмице", истакао је Ленон.

Утакмица Селтик - Сарајево игра се вечерас са почетком у 20.45 часова.

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар