ЛЕ: "Нула" у Подгорици, Фарани избацили Литванце!

Фудбалери црногорског Титограда нису успели да се пласирају у наредно коло квалификација за Лигу Европе.  Навала Бугара у Подгорици: Шкот, Ирац и Бразилац! Публика је на "Градском стадиону" могла да види егзотичну поставу најтрофејнијег бугарског клуба, против ког легендарни Ђаловић у 180 минута није успео да постигне гол, па су шансу у финишу добили "полетарци" Брновић и Гашевић.

Фудбал 16.07.2019 | 23:40
ЛЕ: "Нула" у Подгорици, Фарани избацили Литванце!
Реванш меч дуела са ЦСКА из Софије је завршен резултатом 0:0 у Подгорици.

У даљи ток квалификација иде бугарски тим, који је прву утакмицу добио са 4:0.

Велики успех је остварила екипа Клаксвика са Фарских острва, која је сачувала "гол у гостима" у реванш дуелу са Ритериаијем из Литваније.

Прва утакмица је завршена резултатом 1:1, а у узвратном мечу су мреже мировале.

Претходно је Чукарички са 5:0 победио јерменски Банантс и омогућио себи наставак борбе за пласман у Лигу Европе.

Седам дана после "латино" победе од 4:0 над вицепрваком Црне Горе, тренер фудбалера ЦСКА Софије извео је "легију странаца" на "Градски стадион" у Подгорици и мирно посматрао негледљиву реванш утакмицу 1. кола квалификација за Лигу Европе у којој су, на крају, мреже остале нетакнуте.

ОФК Титоград у 180 минута фудбала на европској сцени овог лета није успео да постигне гол – 0:0.

Подгоричанима који су се окупили на трибинама стадиона на ком наступа градски ривал, Будућност, имали су јединствену прилику да гледају навалу најтрофејнијег бугарског клуба коју су предводили Шкот, Ирац и Бразилац.

Евандру, стрелцу водећег гола у првој утакмици одиграној на "Стадиону Бугарске армије", придружили су се 30-годишњи Грем Кери, који се обрео у Софији после четири сезоне у енглеском трећелигашу Плимуту и пет година млађи Тони Вот, класичан шкотски центарфор који је за претходних шест година променио шест клубова.

После Кардифа, Блекбурна, Хартса, Чарлтона, Левена и Сент Џонсона, за који је дао осам голова, Вот је овог лета упоредо са Керијем обукао дрес "армије" и у 26. години дебитовао у интернационалној конкуренцији.

Тренер гостију Драгомир Митов извео је поставу са четворицом Бугара, двојицом Бразилаца и по једним Португалцем, Литванцем, Италијаном, Ирцем и Шкотом, док су у наставку шансу добили Бугарин, Португалац и Гамбијац.

За домаће су од интернационалаца наступили Менди Мамаду из Сенегала и Симеон Аџанах-Чинеду из Нигерије, а напад је и овог пута предводио легендарни црногорски нападач, 36-годишњи Радомир Ђаловић.

Некадашњем нападачу Црвене звезде, Железника, Загреба, Арминије, Кајсерија, Ријеке, Рапида из Букурешта, поново Ријеке, Амкара, Сепахана, Шангај Шенџина, Теро Сасане, Бангкока, Будућности и Рудара из Пљеваља није успело да постигне макар почасни погодак за Титоград пуних 20 година након што је одиграо прву утакмицу у сениорској конкуренцији, у дресу Јединства из родног Бијелог Поља.

У другој утакмици за некадашњу Младост од скорашњег трансфера из Рудара, за који је постигао десет погодака прошле сезоне, Ђалетић је у финишу делио терен са "полетарцима" којима је искусни тренер Драгољуб Ђуретић пружио шансу на међународној сцени.

Прво је на терен истрчао Милош Брновић, који је учио фудбал у школи градског ривала, Будућности, а онда изазвао буру у престоници Црне Горе када је прошлог фебруара потписао профи уговор са Титоградом. 

У међувремену, нападач рођен 26. априла 2000. године постигао је и првенац за нови клуб у последњем колу шампионата 2018/19 против Ловћена (1:3), али му 12 минута у првој и 25 у другој није било довољно и за дебитантски погодак у евро-куповима.

У 86. минуту заиграо је и Огњен Гашевић, који је 2. априла напунио 17 година.

Резултати реванш утакмица:

уторак

Банантс - Чукарички 0:5 (0:2), први меч 0:3
/Стојановић 3, пен 75, Тедић 31, Луковић 49, Бирманчевић 71/

Клаксвик - Ритерјај 0:0, први меч 1:1

ОФК Титоград - ЦСКА Софија 0:0, први меч 0:4

среда

Чихура - Фола 18.00, први меч 2:1

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар