КИН: Пикси слави Захавија!

Паулињо хет-триком окренуо Даљен.  Три победе домаћина у кинеској Суперлиги.

Фудбал 16.07.2019 | 18:46
КИН: Пикси слави Захавија!
Гостујући тимови данас нису имали шансе. Руку на срце, сви су успели да дођу бар до једног гола и то сви већ након првих 45 минута игре, те тиме мало закомпликују ситуацију на терену, али то је било све. Против домаћина се данас једноставно није могло.

У првом дуелу дана, Гуангџоу Р&Ф који са клупе предводи наш Драган Стојковић-Пикси са успео је да савлада Тјенђин Теду и тако се пробије у горњи део табеле у кинеском шампионату, 2:1.

Све је почело као из снова.Већ у осмом минуту, Фан Јанг је из вида „испустио“ Ерана Захавија, а када га је сустигао, могао је само да га обори у казненом простору. Судија је био благ и није се одлучио да га искључи, већ му је доделио само жути картон уз једанаестерац за домаћина. Лопти је пришао играч над којим је пенал и скривљен. И био је успешан. Еран Захави није имао проблема да савлада голмана Тјенђин Теде за 1:0.

Водство није дуго потрајало. На другој контри је само неких десетак минута касније виђена веома лепа акција гостујуће екипе. Лако су фудбалери Тјенђин Теде пробили по десној страни терена, лопта је дошла до Каиму Женга, који је шутирао по земљи дијагонално и изједначио резултат.

Ту није био крај головима у првом делу игре. Много је боље играо Пиксијев тим и врло брзо је та иницијатива крунисана новим поготком. Стрелац је поново био Еран Захави, мада се може рећи да је пола посла одрадио Је Чунги одличним пасом.

Голова у наставку утакмице није било, али су се зато добро добро испромашивали и једни и други. Руку на срце, много боље шансе виђене су испред гола Тјенђин Теде и право је чудо како дим Дејана Стојковићаније тријумфовао убедљивијим резултатом.



Изузетно интересантан дуел одиграо је и „други“ Гуангџоу против Даљена. Евергранде је допустио гостима да дође до предности, а потом их је сурово докрајчио.

Први гол пао је након корнера. Лопта је прво пала на главу Жу Ксјаојанга, који ју је на другој стативи спустио на ногу Кин Шенгу, а овај потом није имао превише проблема да савлада голмана домаће екипе.

Тада на сцену ступа Паулињо. У 27. минуту одлично је испратио акцију његове екипе и у право време истрчао у празан простор и потом матирао голмана Даљена за изједначење. Резултатом 1:1 отишло се и на велики одмор.

Напади и једне и друге екипе ређали су се један за другим и по повратку са паузе. Право је чудо што све до 83. минута нисмо видели нови погодак. Пар пута се до тада затресао оквир гола, а голмани Еверграндеа и Даљена данас су заиста били на врхунском нивоу.

Ипак, седам минута пред крај утакмице виђена је велика „брљотина“ одбране гостујуће екипе. Паулињо се буквално пришуњао са леђа једном од играча Даљена, преотео му лопту и проследио је у мрежу за велико славље на стадиону.

Нови гол Еверграндеа виђен је на почетку надокнаде времена. Промешали су одбрану Елкесон и Паулињосјајним дуплим пасом, а на крају је потоњи био тај који је дошао до поготка и хет-трика на овој утакмици.

А до краја утакмице било је таман толико времена да се и Елкесон упише у стрелце. Виђена је нова конфузија у одбрамбеној линији Даљен Јифанга и фудбалери гостујуће екипи су били готово неми посматрачи одличне акције коју су организовали играчи Еверграндеа. На крају, Бразилац је ставио тачку и поставио коначан резултат, 4:1.



Занимљиво је било и на последњој утакмици, на којој је Шангај Шенхуа дочекао Хенан. Већ у првом полувремену имали смо прилику да видимо чак четири гола, промашен пенал и директан црвени картон, па присутни гледаоци на стадиону нису могли да жале због одлуке да овај меч погледају уживо.

До водства су први дошли домаћини преко Ким Шин-Вока у 17. минуту, а већ у 36. минуту на семафору је стајало 2:0. Хан Ксуан је скривио пенал и зарадио директан црвени картон, а лопту је преузео ЂованиМорено. Иницијални ударац је промашио, али је до гола дошао након одбитка.

Деловало је да ће Шангај без проблема успети да сачува предност. Уз сасвим солидних 2:0 имали су и играча више, али то очигледно није много уздрмало фудбалере Хенана. У надокнади времена, Каранга је успео да дође до два гола и тиме у потпуности шокира играче и навијаче домаћег тима.

У наставку, Хенан ипак није издржао и морао је да пружи руку бољем ривалу данас. Чонг Жен је у 64. минуту постигао погодак и поставио коначних 3:2.

КИНА 1 – 18. КОЛО

Уторак

Гуангџоу Р&Ф - Тјенђин Теда 2:1 (2:1)
Шангај Шенхуа - Хенан 3:2 (2:2)
Гуангџоу Евергранде - Даљен Јифанг 4:1 (1:1)



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар