Федерер говорио о ГОАТ трци...

. . . и "једном ударцу" који га је коштао! Роџер Федерер открио је како се осећао после пораза у финалу Вимблдона.

Тенис 17.07.2019 | 12:45
Федерер говорио о ГОАТ трци...
Федерер је изгубио финале Вимблдона од Новака Ђоковића после пет одиграних сетова и скоро пет часова тениса.

На почетку конференције за медије после тешког пораза истакао је да жали за пропуштеним приликама.

Швајцарац је имао две меч лопте на сервису на 8:7, као и две брејк лопте на 11:11, али није успевао да одузме сервис српској менталној громади.

"Не знам шта је пошло по злу. Један ударац, да кажемо. Ви изаберите који. Не би било лоше да сам пре меча 'потписао' да буде 9:9 у петом сету. Али, тешко је било поднети те пропуштене прилике", казао је Федерер.

Он је на крају меча имао 14 поена више (218-204), али му то није донело победу.

"То није битно. Знам шта сам добро радио, колико сам био близу. Не морам о томе да размишљам. Могу да будем задовољан пруженим".

Један од новинара је констатовао да је Новак одувек био "онај трећи", који је покушавао да се пробије и избори место поред Роџера и Рафе.

"То је било баш давно...", казао је Федерер уз осмех и наставио: "Морате да питате људе на улици (о томе). Сви знамо колико је Новак јак и колко то година већ траје", наставио је Федерер.

Швајцарац се затим дотакао теме о потенцијалном ГОАТ-у (највећем свих времена).

"Око тога се увек дизала велика помпа. Када сам био близу, па изједначио, па преузео рекорд... То је била велика ствар. Другачије сам се осећао после тога јер не црпим мотивацију из истог извора тада и сада. Нема је толико у томе да останем на врху, јер ако неко други преузме тај рекорд, супер за њих. Не можете све да сачувате.

Нисам због тога постао тенисер, стварно нисам. Хтео сам да освојим Вимблдон, да добро играм овде, пред невероватном публиком на Централном терену против играча као што је Новак".

Роџера су упитали да ли би било лакше да је пораз дошао убедљивијим резултатом, а не после петочасовног трилера.

"Тешко је рећи. Не знам да ли би било боље да сам изгубио са по два гема по сету. На крају то и нема никакву 'тежину'. Не знам ни како се осећам сада. Само мислим да сам пропустио огромну прилику. Једноставно не могу да верујем. То је што је", закључио је чудесни момак из Базела.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар