Ово је и моја титула, боли ме д*** од сједења!

Легендарни хрватски тенисер Горан Иванишевић, од недавно члан стручног штаба Новака Ђоковића, гледао је вимблдонско финале испред телевизора у својој тениској академији у Умагу. "Федерер је одиграо тај-брејкове за ОНУ СТВАР", каже.

Тенис 17.07.2019 | 10:51
Ово је и моја титула, боли ме д*** од сједења!
Горан Иванишевић је постао један од ретких који је освајао Вимблдон и као играч и као тренер. Током најпрестижнијег турнира на свету, Иванишевић је постао део стручног штаба Новака Ђоковића, због чега је Србин претпрео критике у делу овдашње јавности, а потом се радовао новом успеху српског тенисера.

Зато Иванишевић сада поносно каже: "Бићу бахат - ово је и моја титула! И не само да присвајам, него ћу и да ставим у биографију па нека склања онај ко хоће, ја нећу!".

Рекао је и да је Роџер Федерер у финалу одиграо бриљантно, али шта то вреди кад је тај-брејкове одиграо, како то каже Иванишевић "за ону ствар".

Многи су се питали - где је Иванишевић током финала Ђоковића и Рождера Федерера (био је на трибинама у Вимблдону на почетку турнира)?.

"Гледао сам преко ТВ-а у својој тренерској академији у Умагу. И доста дуго сам седео испред телевизора, још ме задњица боли. Мајко Исусова, штаје то било. Боље што нисам био тамо, овде сам могао лепо да говорим шта год желим, а тамо бих морао да будем пристојан", рекао је у свом стилу Иванишевић "Спортским новостима".

Присетио се четвртфинала Марина Чилића и Федерера у Вимблдону пре три године, када се баш нервирао.

"Тај меч ме баш дословно убио, Марин је имао три меч-лопте, доминирао и на крају изгубио. Али, ето, сада се вратило. Размишљао сам мало и о томе кад сам видио Љубину (Иван Љубичић) фацу на оне две меч-лопте Федерера. Кажем ја себи: 'Па види, могло би то некако да се врати'. И вратило се. Невероватно, не могу да верујем. Гледао сам Љубу како седи тамо, видео сам да ни он више не може", прича освајач Вимбдлона 2001. године.

О финалу Ђоковића и Федерера, Иванишевић је рекао:

"Ово ти је савршен пример да је*** лепоту и је*** онога ко је бољи, ако на крају не добије меч. Значи, Федерер је одиграо бриљантан меч, био је бољи у сваком сегменту игре, осим што није добио меч. Стварно је одиграо три тај-брејка за 'ону ствар'. И ту се види колико је Новак јак у глави. Кад је требало, глава је пресудила. Не играш најбоље, не играш ни близу најбољег, овај с друге стране тактички све одигра чудесно и изгуби меч. Невероватно! Федереру ће бити тешко да се опорави од овога. Ово је лагани шок за све".

На Федерерову изјаву да се вратио и после оног изгубљеног финала против Рафаела Надала из 2008. године, па ће и после овог, Иванишевић има опаску:

"Може он то да упореди са чим год хоће, али већ је видео 21. гренд слем у кућици, а Нолета ће сада бити јако тешко добити. Одлетеће још више, као да му неко стави две ракете, знаш већ где".

Упитан да ли ово рачуна као свој други тренерски гренд слем, после оног са Марином Чилићем на УС Опену 2014. године, Иванишевић је одговорио:

"Види, био сам тамо кад је (Новак) уписао прве три победе, онај Хуркач у 3. колу је био мало тежи меч, али тај мали ће бити добар. Значи, био сам на тренинзима, био сам на мечевима у првој недељи. Друге недеље сам све време био на телефону, причао сам са свима. Нећу бити бахат, али ћу га свеједно ставити у кућицу. Уствари, бићу овај пут бахат. Ставићу га у биографију, па нека га неко миче ако хоће. Ја нећу да га мичем. Мислим да сам један од ретких који је Вимблдон освојио као играч и као тренер. Нема их пуно, Бекер сигурно, нисам сигуран за Рошеа, Едберг није". 

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар