Пршти у Лилу: Наполи се укључио за Пепеа!

Оде капитен у Монако, договорен турски репрезентативац за 17. 000. 000 евра! Много тога дешава се на стадиону Пјер Моруа, стиже капитен Рена!

Фудбал 17.07.2019 | 10:32
Пршти у Лилу: Наполи се укључио за Пепеа!
После сезоне из снова и овереног директног пласмана у Лигу шампиона Лил је постао једно од најинтересантнијих места на фудбалској пијаци. 

Није у питању само будућност Николе Пепеа, око чијег потписа се ломе највећи клубови Европе. Како јавља увек добро обавештени радио Монте Карло, Лил је продао свог капитена и једног од штопера Адаму Сумаора за 13.000.000 евра Монаку. Усмени договор постигнут је рано јутрос, а убрзо и дефинитивни, после чега је Сумаоро отпутовао у Кнежевину на медицинске прегледе, који су већ у току.

Пошто је Лил овог лета већ продао пакет Тијаго Мендес + Јусуф Коне Лиону за укупно 31.000.000 евра, те Анвара Ел Газија Астон Вили за још 9.000.000 евра, то значи да је Лили досад већ зарадио 53.000.000 европских новчаница. Од тога је 10.000.000 евра отишло на куповину Тимотија Вее од ПСЖ, те још 6.000.000 евра за голмана Рио Авеа Леа и 3.000.000 за Реинилда Мандаву, дојучерашњег левог бека Белененсеса.

Можда и највећи улазни трансфер овог лета на стадиону Пјер Моруа биће у лику 22-годишњег Турчина Јусуфа Јазиџија. Познаваоци фудбалских прилика у Турској кажу да је својевремено био право фудбалско чудо којег Трабзон досад није желео лако да се одрекне. Ипак, Лил је био упоран и врло конкретан, па је тако договорио његов долазак за суму од 17.000.000 евра, укључујући бонусе, тврди РМЦ.

Турски репрезентативац је са Догама договорио петогодишњи уговор, а у Лил би требало да стигне до краја недеље како би обавио прегледе и потписао сарадњу. Игра на позицији централног везног, може да буде и нешто дефанзивнији, али и десно у вези. Прошле сезоне је на 34 утакмице скупио четири гола и три асистенције. Италијански фудбалски заљубљеници га памте по томе што га је Лацио желео као замену за Сергеја Милинковић Савића пре годину дана.

Док један капитен одлази, други долази у Лил. Наиме, клуб је договорио долазак Реновог лидера Бенжамана Андреа за 8.000.000 евра. Овај 28-годишњи централни везиста већ неколико дана активно вуче ка томе да га клуб пусти у Лил, пошто ће играти Лигу шампиона. Наводно, он је већ стигао у Лил где ће обавити прегледе, а онда потписати уговор на пет година. У Француској на овај трансфер гледају као на „пун погодак“, с обзиром да ће Лил добити квалитетног играча у вези за мало новца, поготово ако се узме да има још три године уговора с Реном.

На крају можда и најважнија вест за навијаче Лила гласи: Директори клуба одржали су јуче увече састанак како би договорили коју ће понуду за Николу Пепеа прихватити. Осим оне Арсеналове од 80.000.000 евра која је достављена прошлог четвртка, стигла је и из Напуља.

Милански Спорт Медијасет јавља да је Наполи дефинитивно одустао од Хамеса Родригеза који ће каријеру наставити у Атлетику и да је мета Никола Пепе. Наполи је за Пепеа доставио следећу понуду: 60.000.000 евра фиксно и уговор Адама Уне, кога Лил време дуже време.

Иако ова прича делује можда и чудно с обзиром да Наполи није хтео да плати 42.000.000 евра за Хамеса, а хоће 60.000.000 за Пепеа, Аурелио де Лаурентис сматра да је брзоноги репрезентативац Обале Слоноваче вредан тог новца и да је прави динамит за будућност.

Додуше, Наполи не би сав новац исплатио одједном, већ у две или три рате, што би могао да буде камен спотицања. Иако је Наполијева понуда примамљива, Арсеналова је финансијски јача, али и Тобџије гледају да обештећење поделе у рате.

На све то Пепе се и даље нада позиву од Пари Сен Жермена, којег и даље нема. Француски шампион једноставно не жели да жури с њим јер му је битније да попуни срце везног реда где одавно шкрипи...

Лил ће у нову сезону ући извесно драстично измењен него у једној од најуспешнијих година у новијој клупској историји.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар