Никад виђено у голманском свијету!

Давид де Хеа оде на 100. 000. 000 евра! Уговор каријере!

Фудбал 16.07.2019 | 22:30
Никад виђено у голманском свијету!
Можда  се прошла сезона, посебно њен крај, може сматрати најлошијом у каријери, међутим, Давид де Хеасе толико пута доказао у дресу шпанске репрезентације и Манчестер јунајтеда да није ни чудо што је, ипак, истерао своје. Чувар мреже Црвених ђавола договорио је потпис новог уговора са енглеским великаном под условима какви никад раније нису виђени у голманском свету.

Сви енглески медији јављају да је управа Манчестера попустила и пристала на захтеве Де Хее, па ће тако 28-годишњи Мадриђанин, чим се екипа врати са турнеје по Аустралији и Азији, оверити сарадњу на пет година, остаће у клубу до јуна 2024, а за то време зарадиће округло 100.000.000 евра.

Уговор је такав да у свакој сезони гарантује Де Хеи 20.000.000 евра, без бонуса, што га чини убедљиво најплаћенијим голманом у историји фудбала. Уколико Јунајтед у међувремену нешто и освоји цифра се аутоматски повећава, мада како трофеји заобилазе Олд Трафорд, делује да ће, бар првих сезона, морати да се задовољи „само“ основном платом. По енглеским норамама, 350.000 фунти седмично, што га свестава на друго место најплаћенијих играча тима, иза Алексиса Санчеза, а испред Пола Погбе.

Овакав сценарио је у неку руку био очекиван, јер Манчестер није смео да дозволи да изгуби једног од најбољих голмана света. Прошле сезоне активирао је клаузулу којом је продужио сарадњу с њим до лета 2020. Да сад није постигао споразум ризиковао би да већ од зиме остане без Давида де Хее, и то за џабе, посебно што је Пари Сен Жермен облетао око голмана и тражио начин да га доведе. Сад је таква могућност, практично неизводљива.

Де Хеа је искористио ситуацију, диктирао своје услове и добио шта је тражио. После 897 одбрана и 128 утакмица без примљеног гола, четири награде за клупског играча сезоне, сматра да је и заслужио. Или је, ипак, превише?

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар