Рођендански поклон Бејлу: Лондон цаллинг!

Тотенхем иде до 60. 000. 000 евра и нуди плату од 8. 500. 000! (Не)очекивано: Враћа се на Острво, у "свој" Тотенхем? Герет Бејл је на излазним вратима Реала, а наредна станица у каријери могла би да буде у клубу из којег је стигао у Мадрид!

Фудбал 16.07.2019 | 21:56
Рођендански поклон Бејлу: Лондон цаллинг!
Рођендански поклон Герету Бејлу стиже из Лондона. У дану кад пуни 30 година руку спаса репрезентативцу Велса пружа клуб у коме се афимирсао – Тотенхем. Певци су решили да покушају још једном да добију капитално појачање и то тако што су послали захтеве Реалу под којим условима би купили брзоного крило.

Понуда је, уверава Марка, између 50.000.000 и 60.000.000 евра и једина је коју је шпански великан добио овог лета за фудбалера који није у плановима Зинедина Зидана. Помињали су се раније Манчестер јунајтед и Бајерн, али нико од њих није сматран реалним купцем, док Тотенхем, који није трошио скоро ништа минулих година, може да се испрси.

Караљевски клуб је вољан да прода Бејла, јер код француског стручњака неће играти. Чак је и понуда задовољавајућа, иако би Флорентино Перез изгубио најмање 40.000.000 евра на играчу који је 2013. уздрмао фудбалску пијаци „стотком“ од трансфера. У међувремену се наосвајао трофеја, али и кубурио са повредама, последње две сезоне његов учинак је скоро безначајан и јасно је да је дошло време растанка.

Једини проблем је плата. Герет Бејл зарађује 17.000.000 евра годишње у Мадриду. Остале су му три године уговора и јасно је да не би тек тако да се одрекне могућности да до јуна 2022. напуни џепове 51.000.0000 евра. Тотенхем му нуди „само“ половину те суме. Дакле, 8.500.000 евра по сезони. Суштински, Реал би уштедео огроман новац ако би продао једног од плаћенијих играча тима, али је дилема да ли ће сам Бејл изабрати спортски мотив и жељу да чешће буде на терену, што му се нуди у Лондону, или је запео само за новац. И то не мали.

Герет Бејл овог лета највероватније ће напустити Реал. Тренер Зинедин Зидан више не рачуна озбиљно на њега и све се гласније прича о томе где ће наставити каријеру.

Иако је из Кине добио понуду "која се не одбија", јасно је ставио до знања да га она не занима, наводно је и Манчестер јунајтед ушао у трку за његове услуге, а најновије информације говоре да би могао да се врати у Премијер лигу, али у Тотенхем, тим из којег је и дошао 2013. године на Сантјаго Бернабеу.

Како преноси "Марка", челници вицешампиона Европе усмено су обавестили колеге из Реала о намерама да остваре трансфер и врате Бејла у Тотенхем после шест година.

Оно што сигурно неће моћи да плате је иста цифра као за трансфер у Шпанију.

Бејл је прешао у Мадрид за тада рекордних 100 милиона евра, тренутно је најплаћенији играч у краљевском тиму са 17 милиона евра годишње, што "певци" не могу да испрате, али се надају компромису са Бејлом и нижим финансијским условима.

Тотенхем је Реалу понудио 60 милиона евра и да плаћа половину Бејлових примања, што је око осам милиона евра годишње, а остатак би исплаћивали Мадриђани. Они би тако смањили трошкове везане за Велшанина, а ослободио би место у тиму, што би могао да буде добар посао.

Рок за трансфер је 8. август, колико траје прелазни рок у Премијер лиги, а поред Тотенхема и Реал је спреман за се посао заврши.

Све је сада на Бејлу, који је више пута поновио да жели да пређе само у неки од најбољих европских клубова.

Његов менаџер Џонатан Барнет пак сад већ традиционално, одбацује све наводе и целу ову причу прокоментарисао је у три речи.

„Не коментаришем глупости“.

Но, где има дима обично буде и ватре.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар