Интер жури, нова понуда за Лукакуа!

Чека се и Џеко, Запата опција, Пушкаш добија шансу! Конте постаје нервозан без нападача. . .

Фудбал 16.07.2019 | 21:18
Интер жури, нова понуда за Лукакуа!
Интер је прву пријатељску утакмицу у сезони одиграо са тандемом у нападу Себастијано Еспозито – Самуеле Лонго. Први је играч на којег рачунају тек у перспективи, други је вечити таленат који је претходних осам година играо на девет различитих сезона. Јасно је да то није тандем са којим Интер може да уђе у нову сезону. Али је тренутно једини на које Конте може да рачуна јер је Икарди отеран са припрема, а Лаутаро Мартинез је на одмору.

Зато Конте постаје све нервознији. Интер данас креће на азијску турнеју, а Конте нема ниједног озбиљног нападача на располагању. Нови тренер врши притисак на управу да му што пре доведу Ромелула Лукакуа и Едина Џека који су му давно обећани. Интер се са обојицом договорио, али проблем су њихови тренутни клубови.

Манчестер Јунајтед је одбио прву Интерову понуду која је износила 10.000.000 евра за позајмицу плус два пута по 30.000.000 евра у наредне две године за обавезан откуп уговора. Црвени ђаволи инсистирају на суми од 83.000.000 евра.

Интер нема куд осим да подигне понуду и то ће ускоро и урадити, према тврдњама британског Скајспортса. Друга понуда Неразура ће износити 66.500.000 евра фиксно, плус бонуси који би могли да износе око 15.000.000 евра. Међутим, италијански медији тврде да ће нова понуда гласити: 20.000.000 евра за позајмицу, плус 60.000.000 евра за обавезан откуп уговора после прве одигране утакмице. У оба случаја, Интер би се приближио Јунајтедовим захтевима. Времена нема још много, јер су у Интеру свесни да се пијаца у Енглеској затвара 8. августа и да ће Јунајтед морати да тражи замену за Лукакуа, што значи да Белгијанац неће још дуго бити доступан за продају.

Истовремено, Интерови директори Марота и Аузилио покушавају да сломе отпор Роме за Едина Џека. После почетне понуде од 10.000.000 евра и Роминог дупло већег захтева, две стране су кориговале ставове за по 2.000.000 евра и сада су ближе дговору. Интер нуди 12.000.000, Рома тражи 18.000.000 евра. Контеиснситира да клуб завуче руку у џеп и обезбеди му макар Џека на азијској турнеји.

Интер има спреман и план Б. Ако пропадне прича око Лукакуа, издвојиће сличан новац за довођење Дувана Запате из Аталанте и завршити посао. Аталанта не би одбила 60.000.000 евра за Колумбијца.

До тада, Конте је макар добио још једну опцију за тренинге и припреме. У Интер се са позајмице из Палерма вратио млади румунски нападач Георге Пушкаш. Пошто је сицилијански клуб банкротирао, нема говора о повратку у Палермо. Пушкаш је некада био велика нада у Интеровим млађим категоријама, али није добио праву шансу у првом тиму. Ишао је на разне позајмице, да би експлодирао на минулом ЕП за младе репрезентације. Привукао је интерес Емполија, Торина, ЦСКА, Шефилд Венздеја, Хамбургера... Сви би га да позајме, али Интер је ставио вето засад и повео га на азијску трунеју. Ко зна, можда ће се тамо и наметнути Контеу...

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар