Саво: Михина љевица најбоља у историји фудбала!

„Познајући његов карактер уверен сам да ће и ову битку добити“, каже тренер Партизана о некадашњем саиграчу из репрезентације.

Фудбал 16.07.2019 | 20:40
Саво: Михина љевица најбоља у историји фудбала!
Никад се нису срели у клубу. Зато су у репрезентацији били нераздвојни. Девет година делили су СинишаМихајловић и Саво Милошевић добро и злог у државном тиму, играли са Југославијом на Мундијалу у Француској 1998. и Првенству Европе 2000. у Белгији и Холандији. Пре и после тога још по који квалификациони циклус, припремне утакмице, доста дружења и смеха, довољно да се роди нераскидива веза, потврђена и ових дана.

Синиша је синоћ отишао у болницу у Болоњи како би започео лечење леукемије, поруке подршке са свих страна света и даље пристижу, а после оне са Похорја у којој је рекао „све у животу може да се победи“, актуелни тренер Партизана осетио је потребу да додатно охрабри некадшањег саиграча у најделикатнијем живиотном тренутку.

„Тешко ми је да говорим о њему, јер сам изузетно близак са Синишом. Гајимо посебан однос, не само кад је реч о спортским, већ и животним темама. Немам речи да објасним шта се дешава Михајловићу, али све што могу да кажем је да сам, познајући његов карактер, уверен да ће и у ову битку добити. Увек је био борац, прошао је кроз ратове, трагедије, тешке тренутке и увек је преживљавао. Зато сам позитиван и у овом случају, уверен да ће добити још једну битку“, поручује Милошевић у изјави британском Омни спорту.

И подсећа на Михајловићев учинак из периода играчке каријере, кад је мало ко на планети могао да му стане на црту приликом извођења слободних удараца.

„Миха је вероватно најбољи левоноги играч у историји фудбала. Толико фудбалера, широм света, изводи добро слободњаке, али нико то није радио као Синиша. Немогуће је објаснити шта је радио са лоптом. Да би створили само део слике о његовим могућностима, људи данас морају да гледају Јутјуб. Осећао сам се привилегованим што смо играли заједно за државни тим. Миха није био само сјајан фудбалер већ је и изванредна особа“, додао је Саво.

У међувремену, док бодри Синишу, има и друге обавезе. Сезона почиње за пет дана. Црно-бели су се вратили са припрема и према Милошевићевој оцени имаће шта да понуде кад крену такмичарске утакмице, јер су то показали и у последњој званичној.

„За моје и самопоуздање екипе важно је што смо добили Црвену звезду у финалу, још на њеном стадиону. После те утакмице, играчи су почели више да верују у себе. И мени је било важно да после само три месеца урадим нешто. На дуге стазе, трофеј Купа Србије није неко велико достигнуће, али у овом часу је битно и за клуб и за мене и за момке које тренирам. Нисмо имали добру сезону, али је добро за велики клуб да скупља пехаре“.

Саво је само четири месеца тренер. Показао је да има штофа.

„Суочио сам се са тешким периодом на почетку каријере, не зато што сам тек почео да се бавим овим послом, већ због околности и ситуације у којој се екипа налазила. С друге стране, ово је велико искуство за мене, оно што сам доживео у Партизану за три месеца на неком другом месту би ми требало годину или две. Добро је што сам неке ствари прошао већ на почетку каријере“.

Предочио је и какви су му дугорочни циљеви.

„Не само Партизан, већ цео српски фудбал, желим да примакнем Европи, а тренутно смо баш далеко од ње. Тачно знам у ком правцу се крећу европски и светски фудбал, знам да ће бити тешко, али верујем у себе. Људи с којима ради знају да можемо да променимо ствари на боље. Није лако, али је могуће. То желим да постигнем“, објасно је Саво Милошевић.

Извор: моззартспорт

ФОТО: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар