ЛЕ: Радник у Трнави тражи гол, за пролаз у 2. коло!

Након сјајног резултата у Бањалуци (2:0), тим Младена Жижовића покушаће у Словачкој против Спартака да сачува два гола предности и елиминише фаворизованог противника. Утакмица у Трнави на програму је у четвртак од 20. 45.

Фудбал 16.07.2019 | 20:02
ЛЕ: Радник у Трнави тражи гол, за пролаз у 2. коло!
Фудбалери Радника из Бијељине отпутовали су у Трнаву, гдје их у четвртак од 20.45 очекује реванш меч првог кола квалификација за Лигу Европе, у којем ће против Спартака бранити два гола предности из првог меча у Бањалуци (2:0).

Тим Младена Жижовића у сјајној атмосфери дочекује други сусрет против фаворизованих Словака, након што је у првих 90 минута двомеча показао да у потпуности може парирати освајачу Купа Словачке.

С обзиром да су сачували мрежу у првом мечу, Бијељинци ће покушати доћи барем до једног поготка и у Словачкој, који би им много значио, јер би у том случају Спартаку за пролаз била потребна чак четири гола.

"Очекује нас један тежак реванш, с обзиром да је Спартак прије овог меча био апсолутни фаворит. Али, ми смо им то мало закомпликовали. Надамо се да ћемо сачувати ову предност од 2:0 и да ћемо на њиховом терену успјети постићи барем један гол, који ће, надам се, бити довољан за пролаз", истакао је Жижовић пред пут у Словачку.

Иако су многи прије меча на Градском стадиону у Бањалуци очекивали да ће Радник бити аутсајдер, бијељински "плави" показали су да посједују квалитет да елиминишу Спартак.

Ипак, Жижовић је након побједе прошлог четвртка нагласио да још ништа није ријешено и да његову екипу очекује тежак задатак у реваншу.

"Видјели смо и сами да је све до нас, поготово у овој утакмици у Бањалуци, те ако ми будемо на правом нивоу и да сведемо грешке из прве утакмице на минимум, мислим да имамо реалне шансе за пролаз даље", поручио је стратег Радника.

Капитен Велибор Ђурић постигао је гол за коначних 2:0 у Бањалуци. Искусни офанзивац, упркос тријумфу без примљеног гола, сматра да је све далеко од готовог.

"Као што сте и видјели, заиста смо у неким моментима изгледали сјајно, иако нам је то прва званична утакмица и вјерујем да ћемо нешто слично поновити и у Трнави. У Словачку идемо као да је 0:0 и вјерујем да ћемо и тамо пружити једнако добру партију као у Бањалуци", увјерен је Ђурић.

Утакмицу можете пратити у директном преносу на ТВ Арена Спорт.

Радник би у Трнави требало да има подршку својих навијача, с обзиром да им је омогућен одлазак у Словачку.

Додајмо и да је дилема око наступа Срђана Бечелића дефинитивно отклоњена и да Жижовић за овај меч неће моћи рачунати на провјереног десног бека.

Због црвеног картона који је 2013. зарадио носећи дрес Сутјеске из Никшића у квалификацијама за Лигу шампиона против молдавског Шерифа (0:5), УЕФА је обавијестила Бијељинце да је Бечелић суспендован на три утакмице, што значи да би право наступа стекао тек у реванш мечу другог кола квалификација, у Бањалуци 1. августа, наравно ако Радник "прескочи" прву препреку.

Подсјетимо, уколико елиминише Спартак из Трнаве, тим из Бијељине у другом колу играће против бугарске Локомотиве из Пловдива.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар