Стечај рјешење за Житопромет

После низа преговора, заступника радника бијељинског “Житопромета”, Адвокатске канцеларије "Стевановић" и власника овог предузећа Слободана Павловића око испуњавања услова радника како би поново била покренута производња није дошло до заједничког рјешења. Епилог скоро једногодишњег застоја је стечај, речено је на данашњем радном састанку одржаном у овом предузећу.

Република Српска 16.07.2019 | 14:41
Стечај рјешење за Житопромет
Након скоро годину дана различитих преговора, консултација 120 радника “Житопромета” које заступа адвокатска канцеларија “Стевановић” , поднијело је приједлог за покретање стечајног поступка.

Према ријечима заступника ових радника Милоша Стевановића он се састао са већинским власником Слободаном Павловићем који ипак није имао добру вољу да испуни радничке услове.

- Нисмо могли да пристанемо на неке услове које је господин Павловић имао. Ми поштујемо његову вољу и његово право. Ми ћемо данас уплатити трошкове предстечајног поступка, што значи да ће суд, надамо се кроз неколико дана послати стечајног управника, да попише имовину. Нама је јако жао због овога. Циљ радника и повјерилаца које заступа моја компанија је да се ово предузеће ревитализује, да почне да ради и да се врате у своје редовне токове. и у стечајном поступку то је као што И сами знате могуће, И ми се надамо да ће се то и наставити - рекао је  Стевановић.



“Ми смо тражили да се од новца које је депоновао на рачун израелски инвеститор, што смо провјерили да постоји, исплате порези И доприноси , то је око 500 и нешто хиљада марака И барем двије плате радника, они нису пристали на то.”, додаје Стевановић.

Неразумљиво остаје и то, каже Стевановић, што већиснки власник није прихватио неке озбиљне понуде заинтересованих инвеститора.

Радници су огорчени, сматрају да је страшно што фирма која може да ради, иде у стечај.

“Ми смо ево јутрос донијели одлуку, да уплатимо тај новац. Нешто ћемо покушати ми преко синдиката, а ако не будемо могли, канцеларија “Стевановић” ће дати новац, како би се могао покренути стечајни поступак”, рекао је Душан Томић, предсјендик синдиката “Житопромета” Бијељина

Синдикат као  радници посебно истичу да “Житопромет” представља стратешки важну комопанију за Семберију и цијелу РС, те да су убијеђени да ће стечајни поступак довести до жељених резултата И враћања фирме у погон.

Имовина бијељинског “Житопромета” процјењена ја на око 17 милиона док приспјеле обавезе износе  5,5 милиона КМ.



БН ТВ

Коментари / 26

Оставите коментар
Name

гоц

16.07.2019 12:48

све по истом шаблону

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

16.07.2019 19:08

исти шаблон је већ пар година. за све се питали и питају...Ружица, ..Благо, Милован, Драго, Богдан...пропаде банка,житопромет,аква парк,ванеков млин...једино порастоше уши павловићу...јер је намагарчен

Name

Романија

17.07.2019 08:11

Сад це Несковиц да вас купи! Јос му само приватни поп и пекара треба и заокрузио је прицу, сембето!

Name

Додиковац

16.07.2019 13:17

Оде зито испод тезге.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

16.07.2019 19:11

отишло је жито кад Милован доведе Богдана.кад је био директор Мијатовић било је и жита и плата

Name

ре за ре

16.07.2019 19:49

Мијатовиц је отисао јер је зелио да за себе узме фирму од Павловица.

Name

Одговор

16.07.2019 19:51

Било је и за МИјатовица и за Богдана и зита и плата и радило се. А онда су досли неки други и све је отисло у...

Name

ре за овог трећег

16.07.2019 21:15

За Павловићеве дугогодишње полтроне је сваки способан директор био опасан, јер би Павловић препознао резултат а они би вјероватно брзо остали без фотеља. Полтрони су заборавили да су неспособни и да ће и они на улицу кад униште све Павловићево.

Name

Овај треци

17.07.2019 07:34

Мијатовиц и јесте био способан али и похлепан. Да не мислис на Томица да је способан? Ста год је тај водио - то је затворено

Name

Ре ре

17.07.2019 09:50

Мозете прицати ста год хоцете али док је Мијатовиц био на целу Зитопромета све је исло као у добра стара времена! Камиони Зитопромета су крстарили цитавом БиХ и нису могли произвести колико је цовјек продавао разним купцима, отварао продајна мјеста, уцествовао на сајмовима ..... Онај ко је радио у Зитопромету зна да је тако а одкад је Мирковиц информатицар преузео кола крецу низ брдо! Све говори цињеница да је Мијатовиц директор другог привредног субјекта а Мирковиц се крије по Интергају и дам кафу пије

Name

Фирма

17.07.2019 12:41

Па Богдан ради у некој фирми у Интергају и уопсте се не крије. Цесто га видим да сета по граду и не крије се. А Мијатовиц је био добар директор и за раднике као и Богдан. Радило се за вријеме вецине директора али фирма није пословала добро задњих 7-8 година а обојица су у то вријеме били дирекрори.

Name

Мали Додиковац

17.07.2019 15:03

Драго Савић из компаније одлучује о свему. Какав Богдан и Мијатовић. Он их је и довео и наговорио Павловића да их послије отпусти. Павловић га слијепо слуша.

Name

Ре М.Д.

17.07.2019 17:12

Који Драго, тај мали неби сачуво двије козе. Све то матори ради. И забавља се узпут.

Name

Ре ре ре

17.07.2019 18:46

Како прецјењујете Слободана Павловића. Нити се забавља нити он ишта одлучује. Па сви у Семберији знају да су га упропастили најближи директори којима је све дао. Да их не набрајам..црвене се они бар мало кад прочитају ове коментаре. Има их који се уопште не виђају у граду. Павловић је старац који је маштао да овдје остане нешто иза њега.

Name

Директ

18.07.2019 18:44

Па да, није крив газда, сто је окупио око себе лопове, који га краду, а које не смјењује. :))) Ко је у том слуцају крив, ако није газда? Његова је имовина, па сам тим његова је и кривица сто се окрузио таквим људима, а и сам је такав, цим такве људе толерисе око себе, да му раде о глави и не само њему, сто је најгоре у овој прици.

Name

Вјетар

16.07.2019 13:21

Веома неувјерљиви економски показатељи.Имовина је сва под хипотеком и мјерама обезбједјења.Павловиц је немоцан да било ста ријеси.Године цине своје.Његови погледи на стање су тотално погресни и поврсни.Након стецаја Зитопромет неце постојати. Нема те математике којом се заноси адвокат .Стецај це трајати као и у Сецерани.Ко зна ста је све до сада тамо оцерупано и извезено.То је све зид и бетон. Катастрофа....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Вјетар

16.07.2019 16:44

Све масине су унутра. 95% од тога функционално. Има и опреме новијег датума. Овдје је несто друго у питању. На ово је неко "бацио око" за мале паре да узме.

Name

Цитај измедју редова

16.07.2019 18:36

Стевановиц реце да се у стецају мозе узети да ради фирма - знаци вец договорено све. Додје стецајни управник и да некоме цијелу фирму "под закуп" док тај не извуце све сто има у фирми. Онда це остати зидови

Name

ПРЕВАРА

16.07.2019 19:01

АДВОКАТ СТЕВАНОВИЋ НЕ РАДИ ЗА РАДНИКЕ..ПЛАЋАЈУ ГА ПАВЛОВИЋЕВИ БИВШИ ДИРЕКТОРИ ДА ЛАФИНА РАДНИКЕ. ДИРЕКТОРИ СЕ БОЈЕ КРИВИЧНИХ ПРИЈАВА О КОЈИМА ПАВЛОВИЋ ПРИЧА. ОГРОМНИ ГУБИТЦИ СУ НАПРАВЉЕНИ ЈЕР ЈЕ ПАВЛОВИЋ ВЈЕРОВО ПОЛТРОНИМА...А ПО ЊИХОВОМ НАКОВОРУ ЈЕ ОТЈЕРАО ДИРЕКТОРА МИЈАТОВИЋА

Name

Коментар

17.07.2019 15:09

Задњи коментар је прави. Нек синдикат предложи адвокату да тужи директоре и управу предузећа као што ради синдикат жељезница. Видиће како ће их адвокат раздужити. Баца им прашину у очи.

Name

Ацо

16.07.2019 13:34

Саблон Бобар Банке ,стецај па распад система.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НЕСТО

16.07.2019 13:58

ТУ СЕ ДЕБЕЛО МУЉА.СТЕВАНОВИЦА МИЦКО УЗЕО ЗА МЕНАДЗЕРА..ИЗМИСЉЕНО МЈЕСТО ЗА ЊЕГОВУ ПРОМОЦИЈУ..АКО ОВИ АДВОКАИ ИСТА УРАДЕ ЗА РАДНИКЕ А КАМОЛИ СПАСИТИ ФИРМУ БИЦЕ ТО ЦУДО БОЗИЈЕ...ПРОПАЛИ СТЕ ЈОС ЦЕ ТЕ МУ СА КАМАТОМ ВРАТИТИ ТЕ ПАРЕ КОЈЕ ВАМ ДА ЗА ПОКРЕТАЊЕ СТЕЦАЈА..ТУ СЕ НЕСТО МУТИ..СТА..ВИДЈЕЦЕ КО ОСТАНЕ ОВДЈЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Будала као и ти

16.07.2019 23:29

У свијету нема овакве вјетрометине и криминала.Привреда?Индустрија?Мисаони појмови.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цуј ово

17.07.2019 06:34

Не пристаје Павловић да се уплате порези и доприноси и бар двије плате радницима. ????????? А пара има. ????? Ово није могуће ни у Африци. Додикова творевина криминала и корупције не познаје ту ствар, није им у агенди, не може то тако. Само у џеп и ништа радницима, то је систем владања и то се постује. Цути тузиластво цути полиција, нико несмије реаговати јер сви су купљени да ништа не раде. Докле ли ће ово овако?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Било једном

17.07.2019 07:38

Ово је вец било једном у истој фирми. Забрањено од стране Павловица да се исплати плата. Павловиц је тада пред радницима рекао да је он забранио директору да исплати плате. Али тада је директор исплатио плату без обзира на све.

Name

Директ

17.07.2019 20:55

Контактирајте Илију Студена! Он је власник Зитопромета у Брцком и Сецеране у Брцком! Могао би да ријеси оба проблема у Бијељини! Само у Сецерану је својевремено улозио 80 милиона КМ. Недавно је купио и рафинерију јестивог уља у Србији. Сад је тренутно (поново) "у акцији". Балкански господар пољопривреде вам је пред носом!

ОДГОВОРИТЕ