Наредни Париз у септембру?

- Вучић изјавио да ће се следећи састанак Београда и Приштине у организацији француског предсједника Емануела Макрона највјероватније десити у септембру.

Свијет 16.07.2019 | 11:43
Наредни Париз у септембру?
"Вјерујем да ће нека врста наставка Берлина, односно Париз, бити у септембру", рекао је председник Србије новинарима на Калемегдану, након што се заједно са предсједником Макроном састао са младима из региона.

Вучић је рекао да је потребно вријеме да се о неким стварима говори. "Мрзим да пребацујем кривицу на другу страну, хајде да сачекамо да велике силе ураде своје ствари, па ћемо ми онда видјети шта је наше", рекао је Вучић.

Макрон, који борави у званичној посјети Србији, јуче је на конференцији за новинаре најавио да ће одржати специјални састанак са руководством Београда, Приштине и канцеларком Меркел, с циљем да се омогући постизање споразума.

Биће боље кад схватимо да нисмо богом дани



Председник Србије је такође поручио да сви морамо да се мењамо и да превазиђемо позицију да смо ми богом дани, а сви други против нас.

Вучић је у изјави новинарима, после разговора са младима иза затворених врата, подсетио на јучерашње Макронове поруке да морамо да се посветимо региону, да направимо најбоље могуће односе и извучемо максимум.

"Тада ћемо бити много јачи и биће много мање важно за регион шта ће се дешавати са ЕУ", указао је Вучић, потврђујући сагласност са приступом француског лидера.

"Где ће да се креће ЕУ биће много мање значајно за нас, него што је то данас, ако то успемо... Морамо да разумемо да немају сви исте ставове, али морамо да мењамо и себе, а не само да тражимо да се други мењају, то је најтеже чути. Уши у региону су 'врло нежне' за те ствари, ми смо увек фини и добри, а други против нас, ми смо богом дани... Ако то успемо да превазиђемо, сигуран сам да озбиљнијих проблема у будућности нећемо имати", рекао је Вучић новинарима.

Председник Француске Емануел Макрон и Вучић су разговрали са студентима из Регионалне канцеларије за сарадњу младих (РYЦО) из целог региона, а председник Србије каже да је то био разговор са младима из западнобалканске шесторке или пет пулус један: са двоје младих Албанаца, девојаком из Ораховца, младићем из Тиране, као и младима из БиХ, Северне Македоније и Црне Горе и Србије.

"Разговарали смо са свима о сарадњи у региону, покушали да конкретизујемо ствари. То је, иначем била моја идеја пред установљење Берлинског процеса, да спајамо младе из региона без обзира на разлике, националне и верске, да буде што више људи укључено да би долазимо до квалитне размене информација и сарадње", казао је Вучић.

Навео је да је данас покренут програм социјалног предузетништва младих, захваљући француској влади и да је обећао већу подршку Србије програму Канцеларије за младе. Како је рекао, зато је важна свака акција на приближавању младих, којима се мора понудити боља перспектива. "Имаћемо све веће плате. Људи одлазе из региона и то морамо да променимо", казао је председник Србије и додао да ће Србија брже повећавати плате и пензије и стварити услове за бољи зивот градјана.

(Тањуг)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

куку нама са нама

16.07.2019 09:48

18година ниста,а онда у два мјесеца..зар не смрди несто

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

16.07.2019 10:20

Хоцес ли опет у Сараге као и задњи пут а Таци на цело.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хамис

16.07.2019 10:39

Ти си спреман на све само да сипци смање дозивљај све сто си обецао ономад у хотелу Риц ваља сада испунити инаце оде под лед као и остали властољубци

ОДГОВОРИТЕ
Name

самуел

16.07.2019 11:17

Француска је признала Косово према томе засто мутит народ и не реци истину да се ова агонија заврси. Вуциц само трази било ста заузврат да се оправда пред народом, а он је вец признао Косово.

ОДГОВОРИТЕ