ЛШ: Звезда пред првим изазовом...

Могу ли заједно Марин-Иванић-Бен, да ли ће Томане добити прилику? Фудбалери Црвене звезде дочекују у уторак од 20. 45 литванску Судуву, у реванш мечу првог кола квалификација за Лигу шампиона.

Фудбал 16.07.2019 | 11:48
ЛШ: Звезда пред првим изазовом...
Упркос великој иницијативи и снажном притиску, црвено-бели нису успели да сломе отпор Литванаца на њиховом терену.

Међутим, црвено-бели су имали и среће јер је Судува имала своје прилике за победу, па је српски шампион на крају изборио и добар резултат.

Ипак, све осим рутинске победе на "Рајку Митићу" било би равно сензацији, посебно због чињенице да је Звезда пре само годину дана лагано надиграла Судуву на свом терену са 3:0.

У сваком случају, пред Звездом је први већи изазов у новој сезони, јер нису стекли предност у првом мечу, а у случају гола ривала ће морати да постигне два да би прошла даље.

Тренер Звезде Владан Милојевић због повреде не може да рачуна на штопера Радована Панкова, а екипу је у међувремену напустио и Вујадин Савић.

Стога се у последњој линији одбране опет очекује тандем Бабић-Милуновић који је имао доста посла пре седам дана у Маријамполу.

У Литванији је испред одбране био тандем Јовичић-Јованчић, који ће највероватније опет почети од старта, уколико се Милојевић не одлучи да од старта укаже прилику Шпанцу Хусеу Антонију Кањасу.

Кључно питање биће креативнија линија тима, јер се у Литванији опет видело да трио Марин-Бен-Иванић колико год звучао спектакуларно не функционише баш најбоље, јер због сличних профила често један другом засметају, а због тога највише пати центарфор.

"Одиграли смо на добар начин тамо, али је недостајала завршница. Сада верујем да можемо још боље, увек може и ја не знам за лимите. Неће бити изненађења", рекао је Милојевић.

Иако је био неприметан у Литванији, напад би опет требало да предводи Ричмонд Боаћи, у кога је пуно поверење Милојевић указао на прес конференцији дан уочи меча.

"Очекујем да се врло брзо врати на старе партије. Вукао је повреду више од месец дана у финишу прошле сезоне, фалио нам је... Верујем увек у своје играче и да ће Ричмонд бити на нивоу",рекао је тренер Звезде.

Иако је овај меч можда и савршена прилика да новајлија Томане покаже шта зна, Португалац ће прилику да вероватно чека са клупе за резерве, али је врло извесно да ће дебитовати пред "делијама".

Зезда ће овим мечом да заокружи сјајну годину која је почела управо двомечом са литванском екипом прошлог лета, а након чега је уследио први пласман у Лигу шампиона.

Статистика каже да је Звезда од Судуве до Судуве на 54 утакмице победила у 39 сусрета, уз 9 ремија и шест пораза, те забележила гол-разлику 128:45.

И коло квалификација за ЛШ:

17.00 Шкендија (Мкд) – Каљу (Ест) први меч 1:0
19.30 Сабуртало (Гео) – Шериф (Мда) 3:0
20.00 ХБ Торсхавн (Фаи) – ХЈК Хелсинки (Фин) 0:3
20.00 Валета (Млт) – Диделанж (Луx) 2:2
20.45 Црвена звезда (Срб) – Судува (Лту) 0:0
20.45 Фероникели (Кос) – Њу Сејнтс (Wал) 2:2

Среда:

18.30 Рига (Лет) – Дандалк (Ирл) 0:0
19.00 АИК (Сwе) – Арарат (Арм) 1:2
19.00 Карабаг (Азе) – Партизани (Алб) 0:0
19.00 Росенборг (Нор) – Линфилд (Нир) 2:0
19.30 Лудогорец (Бул) – Ференцварош (Хун) 1:2
20.00 Клуж (Роу) – Астана (Каз) 0:1
20.00 Пјаст (Пол) – БАТЕ (Блр) 1:1
20.15 Марибор (Сло) – Валур (Ице) 3:0
20.15 Сутјеска (Мне) – Слован (Свк) 1:1
20.45 Селтик (Сцо) – Сарајево (БиХ) 3:1

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар