Ђорђевић позвао Јовановића умјесто Кузмића!

Промена на списку репрезентације Србије.  Кузмића мења Јовановић! Због добро познате ситуације око несреће коју је доживео Огњен Кузмић, у репрезентацију Србије позван Никола Јовановић.

Кошарка 16.07.2019 | 17:11
Ђорђевић позвао Јовановића умјесто Кузмића!
Селектор репрезентације Србије Александар Ђорђевић морао је да реагује и да направи принудну измену на списку играча за Светско првенство у Кини.

Нажалост, због саобраћајне несреће у којој је тешко повређен Огњен Кузмић, Ђорђевић је морао да нађе замену за високог центра Црвене звезде.

На списак репрезентативаца уврштено је име Николе Јовановића, кошаркаш црвено-белих, који је прошле сезоне играо на позајмици у Тренту.

Ради се о играчу Црвене звезде који је прошле сезоне био позајмљен италијанском Тренту. Видећемо да ли ће Јовановић имати места у тиму Звезде за наредну сезону.

Ђорђевић на позицији пет има Николу Јокића, Николу Милутинова, Мирослава Радуљицу и Бобана Марјановића. Сада и Николу Јовановића. Јовановић је био на ширем списку селектора Ђорђевића, није се нашао на списку од 18 играча, али сплетом околности сада је ту и сигурно је да ће дати све од себе да се избори за што бољу позицију.

Припреме репрезентације почињу окупљањем у четвртак у 13х у Краун Плази. Ђорђевић ће на списку имати 18 играча. И тада ће бити одрађен први званични тренинг. С тим што ће НБА играчи почети са тренинзима 3. или 4. августа због правилника НБА.

Репрезентација 21. јула иде пут Копаоника, на базичне припреме, где наши најбољи играчи остају до 4. августа. 

Право са планине, национални тим иде у Чачак, где ће одиграти тренинг меч против домаћег Борца. Следећа провера је 7. августа у Зрењанину против Финске. Три дана касније у београдску „Штарк Арену“ стиже Литванија, са којом ће наши момци већ 12. августа одиграти узвратни меч у Каунасу. Нови изазов биће „Акрополис куп“ у Атини, где ће Србија од 16. до 18. августа играти против Грчке, Италије и Турске.

Наш национални тим 20. августа путује у Кину, где ће имати последње три провере пред Светско првенство, пошто ће у граду Шењангу 23. августа играти против Италије, два дана касније са Новим Зеландом и, на крају, 27. августа против Француске.

Изабраници селектора Александра Ђорђевића из Шењанга путују у Фошан, где 31. августа у 9.30 по средњеевропском времену утакмицом Д групе против Анголе отварају Светско првенство у Кини. У групи са нашим репрезентативцима су и Италија и Филипини.

НБА лига дозвољава својим играчима да проведу само 28 дана на колективним тренинзима. Због овог правила, Ђорђевић у прве две недеље рада неће моћи да рачуна на Николу Јокића, Богдана Богдановића, Немању Бјелицу, Бобана Марјановића, а извесно и на Марка Гудурића, који је пред потписом за Мемфис Гризлисе.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Уаааааа

16.07.2019 15:35

Једини човек из Света кошарке који није јавно упутио речи подршке Кузмићу који је у коми у шок соби у Ургентном центру. Подршку су пружили многи играчи, ЕЛ клубови и ГСW из НБА, само селектор није нашао време, али је позвао другог играча без да помене подршку што би било људски. Био си селекторе велики играч, али нема у теби чојства.

ОДГОВОРИТЕ