ЛШ - Звезда за Судуву: С вером у Боаћија!

Све исто! Павков на клупи. . .  Црвено-бели се надају да ће нападач из Гане да "проради" у реваншу.

Фудбал 15.07.2019 | 23:20
ЛШ - Звезда за Судуву: С вером у Боаћија!
У најави реванша са Судувом, тренер Црвене звезде Владан Милојевић истакао је да верује у брз повратак Ричмонда Боаћија у голгетерску форму.

Навијачи се надају да ће то бити већ у уторак увече (20.45), јер је црвено-белима после литванских 0:0 неопходна победа за пролаз у 2. коло квалификација за Лигу Европе. 

Прошле године лако су прескочили садашњег ривала, победивши га 3:0 и 2:0, али су пре недељу дана у Маријамполу били без муниције. Чак 17 шутева, уз 11 корнера, није било довољно гостима да савладају хрватског голмана Ивана Кардума.

Мораће црвено-бели много боље у реваншу, а како се чини, то ће покушати у истом саставу који је играо од почетка и у Литванији:

Борјан - Гобељић, Милуновић, Бабић, Родић - Јовичић, Јованчић - Бен, Иванић, Марин - Боаћи.

По обичају, није Милојевић желео да открива карте о тиму, али је рекао да је новајлијама потребно још времена да се интегришу, што наговештава да Кањаси Томане неће имати значајну улогу у сутрашњем дуелу, док Жандер није регистрован за овај двомеч, Радован Панков и даље није максимално спреман, а Никола Васиљевић је тренутно тек трећи избор за голмана.

Генерално, нема много тога што би Милојевић могао да мења у односу на састав који је играо у премијери сезоне. Милан Павков је на излазним вратима, па би у случају нужде поново могао да уђе са клупе, мада је могуће, чак, да Томане добије шансу пре њега. 

За разлику од прве утакмице, у протоколу неће бити име Вујадина Савића који је у међувремену прешао у кипарски АПОЕЛ, а на клупи би могао да се нађе Милан Јевтовић, који се истакао током припрема, али га је повреда у последњој утакмици пред старт сезоне успорила у намери да заигра.

Црвено-бели су велики фаворит у реваншу, али мораће то да потврде и на терену. Без обзира на то коме ће Владан Милојевић указати поверење, све осим победе биће велико изненађење...

Португалац Томане ће још да се крчка, чекаће се и Кањас, баш као и увек плодоносни џокер МиланПавков.

Тренер Црвене звезде Владан Милојевић одлучио је, по својој прилици, да друго коло квалификација за Лигу шампиона нападне са идентичним тимом из Литваније. Постоје „за“ и „против“ разлози оваквог резона, посебно што црвено-бели нису имали потребну оштрицу и брзину током утакмице у Маријанпуљу, али…

Очигледно Милојевић не жели да прескаче кораке, и уверен је да је то најбоље што има у овом тренутку. Без обзира што Боаћи пати, што Бен и даље није на прошлогодишњем нивоу када је попут булдожера склањао ривале са пута. И све тако до Лиге шампиона.

Када се у обзир узме чињеница да је бивши капитен Вујадин Савић између две утакмице са Судувом прешао у АПОЕЛ, а да је Радован Панков и даље повређен, Владан Милојевић није имао никаквих дилема у последњој линији.

То значи да ће Срђан Бабић и Немања Милуновић као штоперски пар поново бити у кадру, док ће МаркоГобељић поново добити предност у односу на Филипа Стојковића. Никаквих дилема нема на позицији левог бека где је неприкосновен Милан Родић, као и месту између статива које је резервисано за МиланаБорјана.

Узимајући претпоставку да ће се Судува само бранити на Маракани, понекад и са петорицом у последњој линији, можда се бојажљиво очекивала нека промена. Међутим, Милојевић је убеђен да Ричмонд Боаћиможе да пронађе шифру за погодак, и то уз помоћ Марина, Иванића и поново Ел Фардуа Бена. Тренеру црвено-белих простор за маневар је донекле скратила повреда Милана Јевтовића. Посебно, када је реч о брзини. Може се чути да је Милојевић на неким од тренинга уигравао Вељка Симића, али питање је ко би у случају његовог појављивања испао из стартне поставе. Тешко да би то били Бранко Јовичић или Душањованчић.

Добра ствар за Милојевића је што ће имати довољно адута на клупи. Чак и ако крене по злу тренер црвено-белих ће имати широк кадар играча који су способни да против Судуве направе преокрет. Прошле године је Спартакс у Београду додатно притиснуо улазак Милана Павкова. Уз њега на клупи ће бити Томане, затим Вукановић, па и поменути Симић.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар