Бекер: Свијете, пробуди се, Ђоковић је велики играч!

Бивши тренер Новака Ђоковића, Немац Борис Бекер, сматра да најбољи тенисер света не добија довољно пажње и признања за учињено.

Тенис 16.07.2019 | 15:55
Бекер: Свијете, пробуди се, Ђоковић је велики играч!
Бекер је био одушевљен финалним мечом овогодишњег Вимблдона, који је и сам освајао три пута из укупно седам финала.

Ипак, каже да су невероватни нерви Новака Ђоковића још једном пресудили.

„Видели сте кад је публика почела да му звижди, то га је тргнуло да се још више бори у том петом сету. Помало је изнервиран и то делује лоше на публику, али тако он то ради, тако успева. Дође тај поен кад си фрустриран, али мислим да се у целини држао добро и да је ментално био спреман за велику битку“, поручио је Бекер.

Немац сматра да би публика на Вимблдону морала да више респектује петоструког шампиона.

„Федерер је овде најуспешнији играч свих времена и има право да буде вољен, али с друге стране морате поштовати неког ко је сада петоструки шампион, макар мало више. Надам се д би следеће године, ако се опет састану, тај однос публике могао да буде изједначенији. Шта се десило? Дошао је на место где су Роџер и Рафа имали забаву и покварио им је. После 16 Гренд слем титула мислим да је време да се сви пробуде и виде величини Новака Ђоковића“, подвукао је Бекер.

Он је убеђен да се Новак неће смирити док не прстигне рекорде Федерера и Надала.

“Још није сасвим задовољан. Он је један од највећих свих времена, али жели више, да буде највећи. Требало би да буде поноснији на то што је постигао. Да сте му пре 15 година рекли да ће ово урадити, рекао би вам да нема шансе, да не верује и да може да узме једну или две титуле”.

Та прича о укупном броју Гренд слем трофеја опет се намеће као тема.

“Искрено мислим да може да их престигне, али не могу то да тврдим да ће се догофити. Трка је отворена. Та бескрајна прича о томе ко је најуспшнији ће се наставити све док сва тројица играју. Не видим још крај пута за њих. Један од њих ће бити најбољи, свакако. Новак има снажну радну етику, признаје да га то што Федерер са 37 и даље жели више само још јаче инспирише”.

Сличног мишљења је и бивши вишеструки полуфиналиста турнира, Британац Тим Хенман.

“Ово ће га само мотивисати да још јаче ради како би освојио више трофеја. Федерер и Надал су му прилично у мислима. Годину је млађи од Надала и шест од Федерера, сви знамо да жели да их престигне. Само зато што Федерер има осам титула људи губе из вида да је Новак један од најбољих играча на трави у историји. Има пет титула и нико не сме да се клади да их неће бити још”, закључио је Хенман.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар