Овермарс отворено о Ајаксовим бисерима...

Де Лихтов трансфер на видику, Нерес има понуду, Зијех бољи играч од Озила, али је нешто тихо око њега! Без длаке на језику на сва новинарска питања. . .

Фудбал 16.07.2019 | 13:42
Овермарс отворено о Ајаксовим бисерима...
Ајакс је на припремама у Аустрији, а током њих је реч узео Марк Овермарс, Ајаксов директор. Он не очекује да се превише тога догоди у редовима Копљаника до краја прелазног рока. А данас је говорио о бројним играчима. И то прилично отворено, рекло би се. Обично људи који су у његовој позицији не желе да открију детаље, труде се да завију све у обланду и кажу како ће се све ускоро знати и бити званично објављено, али Овермарс има мало другачију политику.

Новинари су ређали питања, а Овермарс одговарао редом.

Овермарс је најавио да би трансфер Матијса де Лихта у Јувентус могао ускоро да буде озваничен. И кренимо од тога. Иако трансфер још није реализован до краја. Чекају се гаранције банака.

"Крај је на видику", рекао је технички директор Ајакса.

Потом је појаснио.

"Морају да се одраде гаранције банака. Ајакс је увек стриктан око тога. Надам се да ће сада све ићи брзо", рекао је Овермарс.

Већ седмицама постоје спекулације да ће Едсон Алварез бити наследник Де Лихта. Овај играч има 21-годину и игра за Клуб Америка у Мексику. И заиста жели да пређе у тим из Амстердама. Сада је чекаоници. Цена је око 15.000.000.

"Тај могући трансфер није повезан са одласком Де Лихта. То је играч који нам делује добро. Има 21 годину, знамо га, пратили смо га већ неко време. Може да игра на више позиција и добро се развија. Почео је као десни бек, играо је као централни дефанзивац, чак и као задњи везни".

И док би Алварез требало да стигне, Давид Нерес би могао да има трансфер из клуба. Кинези су се интересовали током зимске паузе, али је Ајакс тада одбио понуду тешку између 45.000.000 и 50.000.000.

"Следеће седмице ћемо сести за сто са његовим представницима. Давид има клуб који је конкретан, са све понудом. Ајакс има главну реч. Могао је да оде у Кину, али ми га нисмо пустили. И видите како је то било добро и за Ајакс, али и за њега. Сада је репрезентативац Бразила", рекао је Овермарс, а ми додајемо да је Атлетико Мадрид заинтересован за његове услуге.

Наравно да је тема био и Хаким Зијех. И ту смо добили необичан одговор од Овермарса.

"Помало сам изненађен што је тако тихо око Хакима Зијеха. Мислим да је играо боље сваке године и његова статистика је невероватно добра. Многи клубови су гледали у то, бројке су им најважније, а не шта он стварно показује. Ја мислим да је Хаким Зијех бољи од Месута Озила. Рекао бих им: продајте га и онда купите Хакима за пола новца који ћете добити за Месута. Али неће да ме слушају, ха-ха. Тако да би Зијех лако могао да остане у Ајаксу", рекао је Овермарс.

До сада се Бајерн повезивао највише са Зијехом, а Овермарс је на неки начин као бивши играч Арсенала дао савет свом некадашњем клубу. Видећемо да ли ће га Тобџије, или можда неки други клуб, послушати.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар