Први пут шпански тимови потрошили милијарду!

Прошле су тек двије недјеље љетног прелазног рока. . . и већ рекорд!

Фудбал 18.07.2019 | 08:00
Први пут шпански тимови потрошили милијарду!
Нема бољег доказа да су и тимови из Примере финансијски ојачали!

Већ послије двије недјеље од "отварања" љетног прелазног рока, који ће на Пиринејима трајати до 2. септембра, шпански клубови оборили су све досадашње рекорде и потрошили већ преко милијарду евра на обештећења за појачања.

Наравно, није у питању свјетски рекорд, Енглези су још у љето 2014. године "пробили" магичну бројку, али у овом тренутку су у заостатку за клубова из Шпаније.

Највише новца потрошио је Реал Мадрид (303 милиона евра) инвестирајући у доласке Луке Јовића, Едена Азара, Ферлана Мендија, Родрига и Едера Милитаоа, а најзанимљивије од свега је што не желе да се зауставе на томе - потрошиће још преко 100 милиона евра за једног везисту.

На друго мјесто пробила се Барселона (221 милион евра) послије доласка Антоана Гризмана за 120 из Атлетико Мадрида, док су управо "јорганџије" на трећем мјесту.

Атлетико Мадрид је потрошио 206,5 милиона евра у овом прелазном року и у својим редовима има најскупље појачање љета - у питању је Жоао Феликс из Бенфике за кога су платили клаузулу од 126 милиона.

Далеко на четвртом мјесту је Севиља са утрошених 100 милиона на чак осам играча, док је пета Валенсија са инвестицијом од око 90 милиона, од чега највећи дио иде на Максија Гомеза.

Занимљво је да је за читав прелазни рок 2018. године потрошено 866 милиона евра, годину дана прије тога "тек" 600 милиона, а питање је колико ће само нарасти садашња бројка пошто је до краја прелазног рока остало још 50 дана.

Више новца од ТВ права дефинитивно је подигло куповну моћ у Шпанији, али и даље клубови из доњег дијела табеле не могу да испрате тај темпо и задовољавају се "ситним" инвестицијама.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар