ЛШ: Звездино прво фнале - Судува мора да падне!

Црвено-бијелима у уторак одговара само једно - побједа.

Фудбал 16.07.2019 | 09:54
ЛШ: Звездино прво фнале - Судува мора да падне!
Поново су се фудбалери Црвене звезде нашли у ситуацији да им је послије прве утакмице првог кола квалификација за Лигу шампиона неопходно да побиједе на домаћем терену како не би били елиминисани.

Прије годину дана успјешно су одговорили том изазову и послије 0:0 у Риги, у Београду савладали Спартакс 2:0. Био је то почетак пута којим су се црвено-бијели послије 26 година вратили у Лигу шампиона.

На њему се као једна од препрека нашла и литванска Судува, ривал који је поново на мегдану изабраницима Владана Милојевића. 

Прошле сезоне је било 2:0 у Београду и 3:0 у Маријамполу, али је сада ситуација другачија. 

Звезда се са гостовања вратила ремијем без голова, па јој је у уторак од 20.45 неопходна побједа.

Иако је српски шампион и даље фаворит, мораће да пролије доста зноја да ту улогу оправда на терену.

Како тренер Милојевић воли да каже - пред његовим тимом је финале. Прво од многих која слиједе у тек започетој сезони...

"Чека нас реванш против једне јако незгодне екипе. Показало се то у Литванији. Добро су организовани, у сваком тренутку знају шта хоће, јако су добро уиграни, првенство им је у току и на максимуму су што се тиче такмичарског дијела", констатовао је Звездин стратег на конференцији за медије, додавши:

"Морамо да знамо да има доста добрих екипа у Европи. Није више да дођу само да тренирају и одиграју утакмицу. Тако је и са Судувом. Имају искусног тренера и добре играче, шампион су своје земље. Оно што је нама највећи проблем и што ме забрињава је то што наше екипе у квалификације улазе из припремног периода, док је доста ривала већ у такмичарском ритму. Али, тако је како је...".

Осврнуо се Милојевић и на издање свог тима прије недјељу дана у Литванији. 

"Ми смо одиграли добру утакмицу тамо, али фалила нам је завршница. Било је доста добрих ствари, али и неких које ћемо морати да исправимо. Надам се да ћемо из кола у коло бити све бољи. Доста се добро знамо и мислим да неће бити неких великих изненађења за реванш. Позвао бих наше навијаче да нам помогну на једном новом почетку, надам се да ће све бити како треба".

Сам је Милојевић истакао да његови нападачи морају да побољшају реализацију.

"У оваквим утакмицама је јако битно да стварате шансе и реализујете их. Ово је период у ком играчи тек улазе у ритам и надам се да ћемо побољшати реализацију".

Један од којих се највише очекују голови је Ричмонд Боаћи.

"Боаћи је имао јако добру сезону прије одласка у Кину, али потом није прошао припреме и имао је повреду у финишу прошле сезоне. Вјерујем да ће се врло брзо вратити на ниво од прије", оптимиста је Милојевић, који по обичају није желио да открива детаље око тима који ће се наћи на терену.

"Немамо неких посебних здравствених проблема, видјећемо какав ће бити тим".



Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Милош

16.07.2019 08:36

Ко је сисара?

ОДГОВОРИТЕ