Сјајни Бекер: Новак партибрејкер, "уништио" им забаву!

"Ова прича о томе ко ће бити најуспешнији трајаће док год сва тројица играју. . . Не видим крај пута за њих, верујем да ће СВИ освојити још гренд слем трофеја", казао је Немац после спектакла у финалу.

Тенис 15.07.2019 | 21:02
Сјајни Бекер: Новак партибрејкер, "уништио" им забаву!
Трка је отворена!

Новак Ђоковић је освојио Вимблдон и стигао до 16. гренд слема, тако да је опасно близу Рафаелу Надалу (18) и Роџеру Федереру (20), па нас до завршетка њихових каријера очекује велика битка за превласт у тенису.

Нисмо сигурни ни да би то помогло Србину да буде популарнији од Швајцарца на Вимблдону, где је имао подршку готово 15.000 навијача, али и Борис Бекер се нада да ће се то променити.

Бивши тенисер и бивши тренер Новака Ђоковића говорио је о овоме за британске медије.

"Федерер је највећи тенисер свих времена и има свако право на ту љубав, али са друге стране морате имати поштовања за човека који је до тог момента имао четири трофеја на Вимблдону".

"Надам се да ће наредне године тај однос бити мало другачији...", рекао је Бекер и присетио се тренутка у петом сету када је публика извиждала Ђоковића јер је судију упитао за противников "челенџ".

"Дошао је на забаву посвећену Роџеру и Рафи - и постао партибрејкер. Сада, после 16 'мејџора', људи морају да се освесте и схвате његову величину".

Борис Бекер добро познаје Новака Ђоковића пошто је сарађивао с њим у важним тренуцима каријере, па стога сматра да Србин и даље "није довољно срећан резултатима".

"Он је један од најбољих тенисера икада, али жели да буде најбољи икада. Опет, требало би да буде поносан на 16 гренд слем трофеја. Да сте му рекли то пре 15 година, рекао би да не верује у то, можда би узео један или два".

Први гренд слем трофеј освојио је 2008. године када је Федерер у својој колекцији имао већ 13, потом је Швајцарац своју колекцију у наредне две године увећао на 16...

Од 2011. године "скор" је 15:4 за Ђоковића.

"Верујем да може да их престигне, али то не могу да тврдим са сигурношћу. Ова прича о томе ко ће бити најуспешнији трајаће док год сва тројица играју... Не видим крај пута за њих, верујем да ће СВИ освојити још гренд слем трофеја", закључио је Бекер.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар