Мук на Вимблдону: Новак шмекерски искулирао публику!

Да смо очекивали, очекивали смо. . . Али, да је било некултурно у неким тренуцима - јесте! Ипак, Новак Ђоковић уме да се носи са тим као нико на свету.

Тенис 15.07.2019 | 17:49
Мук на Вимблдону: Новак шмекерски искулирао публику!
Када се Новак Ђоковић "појавио" на тениском небу насупрот себе имао је већ две велике формиране звезде "белог" спорта - Роџера Федерера и Рафаела Надала - и самим тим било је потребно да "отме" и навијаче који су бирали само између две најпопуларније опције.

Једним делом је успео, посебно у Азији и Аустралији, добру подршку зна да има и на америчком тлу, међутим када дође Вимблдон - ту нико не може да се носи са Федерером.

Швајцарац је БОГ у "Алл Енгланд Цлубу", због незаборавних мечева које је пружио тамошној публици, лепог односа који је развио са њима и дуговечности коју има на овом турниру који је освајао чак осам пута.

Стога није било разлога да иједног тренутка помислимо да ће Ђоковић у финалу имати подршку на својој страни, као што то није било ни у претходна два случаја када је играо са њим.

Било је тренутака у каријери када га је то нервирало, међутим Ђоковић је ментално сазрео и успео такве околности да окрене у своју корист, публика га више не брине!

Опет, помало је ружно видети да се навијачи Роџера Федерера радују када Новак Ђоковић направи дуплу сервис грешку, није спортски, или када мирно протестује код судије због тога што га је евидентно оштетио у претходном поену...

Било је ту звиждука, славља усред поена када они нису завршени, али Новак Ђоковић ниједног тренутка није желео публици да покаже слабост - да их се уплашио!

На крају спектакуларног меча који је трајао пет сати и два минута, није било претераног радовања нити ликовања због победе, само је шмекерски стегнуо песницу и погледао ка свом "боксу", где је могао да види публику која му је давала снагу.

Можда је Роџер Федерер уз себе имао 14.000 навијача, можда је и играо боље у овом финалу, међутим Новак Ђоковић и за то има лека...

Ко зна, можда једног дана схвате да су навијали за погрешног!

Српски тенисер сада у својој колекцији има 16 гренд слем трофеја, од којих пет са Вимблдона, тако да је све ближи Рафаелу Надалу и Роџеру Федереру, а време ради за њега. У форми је, здрав је и мотивисан да направи још успеха.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар