Ноле поновио подвиг стар 71 годину!

Још од 1948. нико у финалу Вимблдона није спасао две меч лопте!

Тенис 15.07.2019 | 22:15
Ноле поновио подвиг стар 71 годину!
И најдуже и најлуђе и најбоље финале у историји Вимблдона. Новак Ђоковић и Роџер Федерер приредили су праву посластицу тениским заљубљеницима, одиграли меч о коме ће се испредати бајке деценијама, а из минута у минут они који се баве статистиком штанцују нове податке којим су ова два тенисера померила границе.  

Ми нећемо претеривати. Констатоваћемо да је Ноле постао први тенисер у опен ери коме је пошло за руком да са 30+ година одбрани трофеј на Вимблдону, да се поред тога окитио четвртим гренд слем трофејом после 30 и у том сегменту се придружио Роџерсу и Рафи, односно да му је ово девета победа против Федекса у последњих 11 сусрета, узгред речено вероватно и најдража јер је извојевана после спасених меч лопти. 

И ту долазимо можда и до најзанимљивијег статистичког податка: Новак Ђоковић је први играч још од 1948. године који је успео да слави у вимблдонском финалу након што је спасао две меч лопте. Пре њега то је успео да уради пре равно 71 годину Американац Боб Фалкенбург.  

Е сад, рачунајући сва гренд слем финала, меч лопте успело је да спасе само девет тенисера у историји овог спорта?! Дакле, не у опен ери, већ откако се тенис игра. 

Да ли вам је сада јасно шта је заправо Новак данас урадио? 

За историју не само тениса, већ спорта генерално, по више основа...

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Цар

15.07.2019 20:45

Браво царе!

ОДГОВОРИТЕ