Федерер на конференцији: Боли...!

Али нећу да падам у депресију после оваквог меча! Швајцарац спортски поднео пораз.

Тенис 15.07.2019 | 15:17
Федерер на конференцији: Боли...!
Роџер Федерер је пропустио сјајну шансу да опет завлада Вимблдоном и освојио нову гренд слем титулу. У епском финалу против Новака Ђоковића је имао две меч лопте, али није издржао до краја.

Швајацарц је можда пропустио и последњу велику прилику на гренд слем турнирима, али је спортски поднео пораз.

„Мораш да наставиш даље, покушаваш да заборавиш и извучеш оно што је добро. Примиш ударац и идеш даље. Ово је донекле слично ономе што се догодило 2008. године. Сада боли, као што би и требало, као што боли и сваки пораз на Вимблдону. Али знам да сам довољно ментално снажан да наставим даље. Нећу ваљда да падам у депресију после овако невероватног меча. Не знам да ли би ми било лакше да је била убедљивија победа Новака. Можда бих био још више љут“, рекао је Федерер на конференцији за медије после финала.  

О пропуштеним меч лоптама...

„Нисам ни после тога мислио да ћу изгубити меч. Био сам задовољан и на 8:8 или 9:9. Покушао сам да сагледам комплетну ситуацију са позитивне стране и да се фокусирам на оно што је добро. Да су ми пре почетка рекли да ће у петом сету бити овако, помислио бих да је то ужасно. Мада морам да признам, било ми је тешко што нисам искористио прилику“.

Шта је на крају пресудило?

„Пресудио је један ударац. Не знам који да изаберем, ви одлучите“.

Федерер је мећ изгубио у три тајбрејка, а први пут се играло по новим правилима на Вимблдону где до сада није било тајбрејкова у финалима.

„Тако је како је. Правила морају да се поштују. Не знам јесам ли се радовао том правилу или не, али свакако нисам могао да утичем на то“.

Статистички је Швајцарац био успешнији, али...

„То баш и није нека утеха. Небитно је. Знам где сам био добар и колико сам близу био. Могу да будем задовољан оним што сам показао на терену.“

Федерер и даље одолева на вечној гренд слем листи са 20 титула, али Надал и Ђоковић су све ближи.

„Мотивише ме што они јуре мој рекорд. Некада сам ја био тај који је оборио рекорд. Ако то учини неко после мене, честитаћу му. Не може све ни да се сачува. Нисам постао тенисер због тога. Заиста. Жеља ми је била да освојим Вимблдон, играм пред оваквом публиком против великог играча као што је Новак“.

Извор: моззартспорт

ФОТО: реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар