Вјечна листа: Ту је Новак са 16 трофеја, никад ближи!

Прича о томе ко је најбољи тенисер свих времена добила је нови заокрет. . . Новак није рекао последњу реч!

Тенис 15.07.2019 | 00:00
Вјечна листа: Ту је Новак са 16 трофеја, никад ближи!
Цео свет је прижељкивао да Роџер Федерер подигне 21. трофеј гренд слема, али Новак Ђоковићје одлучио да им не испуни жељу - златни трофеј Вимблдона је приграбио за себе!

После исцрпљујућих пет сати и два минута, што је најдуже финале у историји овог такмичења, спашене две меч лопте и ко зна колико проливеног зноја, Новак Ђоковић је добио још један аргумент у чувеној расправи о најбољем тенисеру свих времена.

Иако би многи хтели да је закључе пре времена...

Новак је освојио ПЕТИ трофеј Вимблдона, укупно 16. гренд слем у каријери, тако да су сада Роџер Федерер са 20 и Рафаел Надал са 17 - све ближи и ближи!

Наравно, потребно је још много труда како би се стигли њихови резултати, међутим форма Ђоковића је на његовој страни и нема сумње да ће бити фаворит на наредна два велика такмичења, УС Опену и Аустралијан Опену, а онда је све могуће...

Рафаел Надал ће док год игра тенис бити највећи фаворит на Ролан Гаросу, слично ће важити и за Роџера Федерера на Вимблдону, али можда та позиција највише и одговара Ђоковићу.

Навикао је да се бори против свих, да често буде анти-херој тениса, али то је улога која му је намењена у овом спорту и коју покушава да претвори у своју корист, иако се са истом ствари носио много теже у младости.

Новак Ђоковић у својој колекцији од 16 престижних трофеја сада има пет Вимблдона, три УС Опена, седам Аустралијан опена и један Ролан Гарос.

Уз то, има бољи скор у међусобних дуелима против своја два највећа ривала, успео је да освоји такозвани "Ноле слам", док је освојио и сваки мастерс. Многобројни рекорди су на његовој страни, па је прича о томе ко је заиста најбољи свих времена - актуелнија него икада!

И српски тенисер није дао још коначну реч...

ГРЕНД СЛЕМ ВЕЧНА ЛИСТА:

Роџер Федерер - 20 трофеја
Рафаел Надал - 18
Новак Ђоковић - 16 
Пит Сампрас - 14
Рој Емерсон - 12
Род Лејвер - 11
Бјорн Борг - 11
Били Тилден - 10

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар