С неба, па у ребра!

ПСЖ завршио Дијалоа за 32. 000. 000! Нови штопер стиже на Парк принчева најкасније до среде.

Фудбал 15.07.2019 | 09:54
С неба, па у ребра!
С неба па у ребра! Пари Сен Жермен је договорио долазак штопера. Парижани нису успели да убеде Матијса де Лихта да би за њега било најбоље да каријеру настави на Парку принчева, Холанђанин ће у Јувентус, а Томас Тухел се потом одлучио за значајно јефтинију варијанту: одбрану Светаца појачаће доскорашњи капитен младе репрезентације Француске Абду Дијало (23). 

Како јавља Екип овог поподнев Леонардо је последњих пет, шет дана у строгој тајности преговарао са Борусијом из Дортмунда и успео да избоксује смањење потраживања са 40.000.000 евра на 32.000.000. Милионери су пристали из простог разлога што после доаласка Матса Хумелса имају гужву на штоперским позицијама. Француски лист даље наводи да се Дијалоов долазак у Париз очекује још вечерас, односно да су лекарски прегледи већ заказани, те да би читав посао требало да буде обелодањен најкасније до среде. 

Када је увидео да од Де Лихта неће бити ништа Тухел се определио за опцију Б. За играча ког врло добро познаје и чије техничке и тактичке способности врло цени. Дијало је током прошле сезоне показао да по потреби може да игра и бека, а како се поливалентност у модерном фудбалу изузетно цени, немачки стручњак није желео да пропусти ову шансу.   

И сам играч одушевљен је приликом која му се у казала - да заигра у најбољем француском тиму, пре свега јер је, како наводи Екип, за наредну годину пред себе ставио задатак да дебитује за сениорску селекцију Француске. А то ћему, проценили су његови саветници, бити лакше уколико буде играо у домаћој лиги и уколико буде редовно на терену. Како од Лусијана Фавра није добио гаранције да ће бити стандардан, Дијало није много размишљао када је стигао позив из Париза. Поготово што се ради о Тухелу, човеку који га озбиљно види у својим плановима. 

Абду Дијало каријеру је почео у Монаку, међутим у Лиги 1 одиграо је свега 10 утакмица. Није се наиграо ни у белгијском Варегему, да би за годину дана у Мајнцу његова цена вртоглаво скочила. Дортмунд га је купио прошлог лета за 28.000.000 евра. 

Сада је време за повратак у домовину. За ново доказивање међу својима. 

Абду Дијало биће треће појачање Парижана овог лета, после Пабла Сарабије и Андера Ерере. 

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар