Хамилтон: Скоро 2.000 људи чини да ово буде могуће!

"Нисам ово могао да остварим без ових људи и без ове екипе, свих у фабрици и њихових породица које их подржавају када често оду од куће, они напорно раде на својим пословима", рекао је Британац.

Остали спортови 15.07.2019 | 08:57
Хамилтон: Скоро 2.000 људи чини да ово буде могуће!
Сјајна трка у Силверстону јуче!

Припала је шампиону света, који је бурно прославио шести тријумф на "домаћој" писти.

Луис Хамилтон, пилот неприкосновеног Мерцедес Ф1 тима, рекао је да је поносан на рекордну победу на Великој награди Британије.

"Не могу описати колико сам поносан што сам овде данас пред домаћом публиком. Много је британских застава, сваке године то видите и мислите да ћете се навићи, али сваки пут је као први и заувек сам захвалан свима, надам се да сте данас уживали", рекао је Хамилтон после трке.

Он је јуче по шести пут победио на Силверстону и остварио 80. победу у каријери.

"Нисам ово могао да остварим без ових људи и без ове екипе, свих у фабрици и њихових породица које их подржавају када често оду од куће, они напорно раде на својим пословима. Скоро 2.000 људи ово чини могућим и веома сам поносан што сам део овога", навео је петоструки светски првак.

Хамилтон је победио након што је за време сигурносног возила отишао у бокс и вратио се на стазу испред тимског колеге Валтерија Ботаса.

Финац, који је кренуо са пол позиције, заузео је друго место.

"Не знам шта да кажем, честитам Луису, добио је 'бесплатан' одлазак у бокс и претекао ме. Ово баш није био мој дан, али темпо је био добар. Има много позитивних ствари из јучерашњег дана, када сам био најбржи у квалификацијама. Наставићу да се борим, сезона још није готова", рекао је он.

Треће место заузео је возач Ферарија Шарл Леклер.

"У овој трци сам највише уживао у досадашњој каријери у Формули 1. Сјајно је освојити треће место, али данас је било врло тешко. Овде смо желели да освојимо прва два места, али због 'сејфти кара' смо изгубили неколико позиција и изузетно сам поносан на борбе на стази", рекао је он.

"Ова трка ми је отворила очи и показала ми где могу да идем. Сјајно је за Формулу 1 што се играчи боре до крајњих граница и срећан сам што је и ова трка била таква", додао је Леклер.

Наредна трка у шампионату вози се за две недеље у Немачкој.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар