Ко је кошаркаш Огњен Кузмић

Огњен Кузмић. Кошаркаш чија биографија много може да послужи млађим генерацијама, сада је у болници због тешких повреда у саобраћајној несрећи. А само који сат, који дан прије ње, све је изгледало као да је на новом, сјајном почетку.

Република Српска 14.07.2019 | 17:52
Ко је кошаркаш Огњен Кузмић
Српски центар се недавно вратио у КК Црвена звезда са којом је потписао уговор пошто је 2017. напустио Мали Калемегдан.

Како још увијек није имао клупске обавезе јер је вријеме одмора, Кузмић је у Републици Српској проводио дане. Тамо се и догодио стравични судар у ком је кошаркаш тешко повријеђен најпре одвезен у УКЦ Републике Српске, а потом хеликоптером пребачен у Београд, пише Блиц.

У судару је кошаркаш доживио прелом обје вилице и грудног коша, због чега је медицинским путем уведен у кому.



Са кошаркашког аспекта, већ је Кузмић имао тежак период који је сада продубљен. Због озбиљних повреда није успио да се максимално искаже у Реал Мадриду иако је дошао до трофеја Евролиге, али је услиједио повратак у Звезду који је требало да представља “нови евролигашки почетак” за њега.

Кузмић је професионалну каријеру започео у Борцу из Бањалуке, да би затим наступао за финске тимове Корихаит и Корикобрат. Вратио се на наше просторе и појачао Челик из Зенице, из ког је 2011. прешао у Малагу. Тада су дошли бољи дани за Огњена Кузмића иако је већину времена у Шпанији провео на позајмицама у Аксарквији и Хувентуду.

Наиме, наш центар је изашао на НБА драфт 2012. када је изабран као 52. пик друге рунде од стране Голден Стејт Вориорса. Заборављен од многих који су се понашали у стилу “далеко од очију, далеко од срца” – примјећен је од оних који чине елиту.

И, добио је шансу да заигра за “ратнике”, наступао је и за развојни тим Санта Круз Вориорс. Жељан веће минутаже, Огњен Кузмић се 2015. вратио у Европу и задужио опрему Панатинаикоса. Потом је услиједио велики долазак у Црвену звезду у којој је провео једну сезону, па прешао у Реал.



Пошто му је истекао уговор са “краљевским клубом”, Кузмић је почетком јула и званично постао играч Звезде са којом је 2017. освојио триплу круну, АБА лигу, Суперлигу и Куп Радивој Кораћ. Сем тога, може да се похвали трофејем НБА лиге и Евролиге, а освојио је још и Развојну лигу и био у трећем дефанзивном тиму тог такмичења. Са репрезентацијом Србије је 2017. године освојио сребро на Европском првенству у Турској.

Играње за национални тим Србије било је остварење сна за центра који је у мају 2013. године одбио позив КС Босне и Херцеговине да се прикључи припремном кампу за Еуробаскет те године, да би у јуну 2014. стигао први позив Александра Ђорђевића.

Прије нешто мање од годину дана Кузмић је у Добоју прославио и вјенчање са дугогодишњом дјевојком Томишом Моне коју је упознао током играња у иностранству што је поделио на свом Инстаграм налогу на коме често објављује породичне фотографије.

Каријера проткана падовима и повредама – некога би уплашила. Али, та иста каријера је проткана и успјесима за сва времена, од домаћих, преко евролигашких, до НБА титула и наступа за државу коју носи у срцу. Зато је “Куз” у срцима многих, који се надају да ће и из овог пада успјети да се подигне и вине под обруче.

(Српскаинфо)

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Семберац

14.07.2019 15:56

Процитао сам вец о Кузмицу и зелим му брз опоравак.Млад је.У Београду је није овдје остао у болници.А зна ли ко како је његовов сапутник из Бијељине.Јел и он негдје косаркас?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

14.07.2019 17:54

Браво за питање....у дневнику казу да је и он зивотно угрозен али је остао у Б.луци ....вјеровано није довољно популаран и финанијски интересантан да би га хеликоптер возио у БГ

Name

Скептик

14.07.2019 19:19

Марко, превише је скуп и скупо му осигурање, велик је то улог за Звезду. Нема везе са популарносћу.

Name

Опоп

14.07.2019 15:56

Не мозе бити идол младим људима неко ко је вероватно пијан сео за волан а вероватно појас за њега не постоји. Он није јунак и херој он је за сваку осуду

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оља

14.07.2019 16:24

Да, назалост. Добро би било да се послије опоравка (надам се да це тако да буде) укљуци у неку акцију гдје це говорити, посебно младима, о погрескама које је уцинио при возњи, како он, тако и многи други, не би ли својим примјером утицао на смањење броја удеса на насим путевима.

Name

Прво се информиши, па коментариши

15.07.2019 04:43

Огњен је био сувозач у возилу. Не дај се људино наша!

Name

Добој

15.07.2019 06:57

Ти си један обичан кретен! Све своје ставове темељиш на претпоставкама...За твоју информацију он је био сувозач, а послије једне утакмице Звезде срели смо се на ГП Батровци, и остало ми је урезано у сјећање да је човјек био везан (тада вози црни Цаyен са беж унутрашњости па је појас баш уочљив!)

Name

Добој2019

14.07.2019 16:10

Брз опоравак краљу! Добој је уз тебе! Такодје брз опоравак свим повријеђеним у удесу. Још један доказ да на насим путевим треба бити екстра опрезан без обзира какво возило је у питању! Надам се да ће се наш Кузма опоравити и вратити ма косаркаски терен!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Старчевица

14.07.2019 16:43

Нико не спори његове кошаркашке квалитете, али о том се пише у рубрици спорт. А кад неко направи тако страшан удес, пређе на туђу траку, и настрадају невини људи онда се о том пише у рубрици црна хроника,небитно о коме је ријеч.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тамо Неко

14.07.2019 20:14

Тацно тако

Name

петар

14.07.2019 17:49

Брз опоравак му зелим

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

14.07.2019 23:19

Није ми јасно како неки људи узимају здраво за готово све што новине напишу. Овдје је само тачно да се десио саобраћајних удес и да су повређене четири особе, двије тешко двије лаксе. Све остало су нагађања, ко је крив за удес ко је возио итд. Све док полиција не саопшти званично детаље остало је повећавање тиража новина. Кад је у питању други тешко повређени момак који је био са Кузмицем, ја верујем да су доктори проценили да он може бити излецен И у БЛ и због тога није транспорт ован за БГ. Људи немојте бити тако наивни и веровати на сваку реч која је написана да је тачно, има ту доста рекла казала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дарко

15.07.2019 19:15

А дали ја након слуцаја 'Драгицевиц', треба да апсоутно веујем у оно сто це у полицијслком известају/записнику написати полиција РС. Нароцито имајуци у виду колики утицај на РС косарку има фирма "Додик и син"

Name

Ђура

15.07.2019 05:01

неда се, сви смо уз тебе...

ОДГОВОРИТЕ