Доливање горива се враћа у Ф1!

Шефови Ф1 тимова су на предлог Жана Тода узели у разматрање повратак дозволе доливања горива у боксу, које би могло да ступи на снагу већ од 2021. године.

Остали спортови 14.07.2019 | 19:44
Доливање горива се враћа у Ф1!
Правила за 2021. годину се увелико састављају, а поред техничког правилника разматрају се измене и одређеног дела оног спортског правилника како би се тркање побољшало и гледаоцима све било интересантније.

Говорећи за британске медије на Силверстону први човек ФИА рекао је да постоје одређени предлози који тимови морају размотрити а један од њих је свакако да се поново врати доливање горива на трци.

Још 2010. године ово правило је укинуто, јер су тимови желели да смање трошкове као и да повећају безбедност на стази.

"Лично, ја бих волео да се доливање горива поново врати, али сам срећан ако видим да ће тимови поново дискутовати о томе. Сада су болиди претешки. Због тога се води ова дикусија. Форсирам да се уради ова анализа, јер би тако на старту имали лакше болиде а онда они у будућности могу бити и мањи", казао је Жан Тод.

Док све промене правила подразумевају смањење трошкова, у први мах враћање доливања може значити и повећање јер би тимови морали да купе нову опрему.

"Када чујем да ће ова промена бити скупа одмах се насмејем. Када видим величине свих моторхомова не мислим да ће цена ове опреме убити тимове", додао је председник ФИА-е.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар