Марк Валијенте отписан у Партизану!

Враћа се у Шпанију? Шпански дефанзивац Марк Валијенте могао би да се врати у шпански фудбал. За њега заинтересована два клуба из Сегунде (друга лига).

Фудбал 14.07.2019 | 19:56
Марк Валијенте отписан у Партизану!
Иако има уговор на још годину дана уговор са Партизаном, 32-годишњи Марк Валијенте није ни прошао припреме првог тима црно-белих за наступајујућу сезону.

Тренер Саво Милошевић и његови сарадници нису видели Валијентеа у својим плановима за наредни период, иако је ученик Барселонине школе фудбала био готово стандардан у задњој линији тима минуле сезоне.

Валијенте је дошао у мандату Мирослава Ђукића, који га је познавао из дана на Пиринејима, а једно време био је незаменљив у стартној постави Партизана, да би прикупио 41 наступ у свим такмичењима. Међутим, у финишу сезоне је "испао" из тима, пре свега због мањих здравствених проблема (операција зуба), а потом га је из тима "истиснуо" Бојан Остојић, који је после одлучујућег гола у финалу Купа Србије против Црвене звезде, добио и нови уговор.

У међувремену, Партизан је довео још неколико играча на позицији штопера - Доминика Дингу и Игора Вујачића, уз "староседеоце" - поменутог Остојића, Страхињу Павловића (за кога се још не зна да ли остаје), а отишао је Светозар Марковић (Олимпијакос). На позицији штопера може да одигра и Немања Р. Милетић.

Према информацијама из Шпаније, мирни и тихи Валијенте, коме су навијачи Партизана наденули надимак "Командант Марк" (по истоименом јунаку једног стрипа), могао би да се врати у шпански фудбал. За њега су заинтересована два друголигаша - Спортинг Хихон и Уеска, а информације из Шпаније говоре да је тренутно ближи клубу из Хихона.

Ако се ово оствари, Валијенте би после пуне четири године поново заиграо у шпанском фудбалу. Након што је фудбал научио у Барселони, где се изградио, отишао је у Севиљу (најпре у Б тим, потом је био и првотимац), а после Севиље пет година је носио дрес Ваљадолида. Од 2015. године је играо у инистранству (Израел, Белгија, Србија).

Имао је светлих тренутака у Партизану шпански штопер Марк Валијенте, али у финишу пролећне сезоне, после серије повреда, изгубио је место стартера. Није се нашао ни на списку путника за припреме у Словенији, што је био јасан знак да ће некадашњи ђак Барсине школе фудбала напустити Хумску. Искусни дефанзивац има још годину дана уговора са српским освајачем купа, али ће врло брзо пронаћи нови клуб.

Према писању локалних медија Марк Валијенте је у озбиљним преговорима са Спортингом из Хихона. Детаљи за сада нису познати, али штампа истиче да би долазак момак из Гранољероса представљао велико појачање за тим чији члан је и Урош Ђурђевић.

Спортинг је прошлу сезону завршио на деветом месту Сегунде, а у наредној имају амбицију да коначно пробају да се домогну шпанске елите. За такав подухват су им потребна појачања, и чини се да су се одлучили за искуство Марка Валијента.

Пре Партизана Валијенте је играо за белгијски Еупен, Макаби из Хаифа, затим Ваљдолид под командом Мирослава Ђукића. Фудбалску азбуку научио је у Ла Масији и био капитен генерације за коју је играо и Лионел Меси.

- ПРЕЛАЗНИ РОК -

ДОШЛИ: десни бек Периша Пешукић, леви бек Рајко Брежанчић, штопери Доминик Динга и Игор Вујачић, офанзивац Александар Лутовац, нападач Умар Садик. који је дошао на позајмицу из Роме. 

ВРАЋЕНИ СА ПОЗАЈМИЦЕ: Немања Стевановић, Сејдуба Сума, Огњен Ожеговић...

ОТИШЛИ: Светозар Марковић (Олимпијакос).

ЗАВРШИО КАРИЈЕРУ: Саша Илић.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар