ХРВ: Динаму и Суперкуп!

Суперкуп се после пет година вратио у Хрватску: Еврогол Гојака за нови пехар на Максимиру! Динамо савладао Ријеку са 1:0.

Фудбал 14.07.2019 | 14:20
ХРВ: Динаму и Суперкуп!
Ако се по јутру дан познаје, она Ријекина титула из 2017. још неко време ће остати једина у којој на трону хрватског фудбала није био Динамо. Модри су и у нову сезону ушли на тријумфалан начин, пошто су у борби за Суперкуп савладали баш Ријеку са 1:0 и унели нови трофеј на Максимир.

Занимљиво, хрватски Суперкуп се играо први пут после пет година, јер тачно толико Хрватска није имала различитог шампиона и освајача Купа. Али то што је Ријека лани узела један пехар не значи да је ојачала толико да може да угрози апсолутно хегемонију Динама.

Без обзира на то што су домаћини били ослабљени неиграњем неколико битних играча, пре свих Данија Олмакоји овог лета извесно иде са Максимира и то како се очекује за обешећење од око 40.000.000 евра. Само се чека да се види да ли ће шпански ас у Немачку (Бајерн) или Енглеску (Ливерпул и Тотенхем)-

У таквим околностима Ријека је пружила достојан отпор, али Загрепчани су ипак били бољи. Нек је и за тај један гол, свакако бољи. А и тол је био вредан пажње. Млади Амер Гојак (22), иначе репрезентативац БиХ, сјајно се снашао на 15 метара од противничког гола и из окрета лопту о пречку закуцао у мрежу за испоставило се једини погодак на мечу.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар