Умјесто у Партизан, иде у Зенит!

Амерички шутер у Русији! Иако је данима био довођен у везу са црно-белима, бивши студент Минесоте наставиће каријеру у Санкт Петербургу.

Кошарка 14.07.2019 | 11:29
Умјесто у Партизан, иде у Зенит!
Почетком ове недеље, када је Рашон Томас званично дочекан у Партизану, а Вилијам Мозли најавио свој долазак у Хумску, пронела се и информација да ће црно-бели довести и Остина Мозлија.

Међутим, иако се чинило да је договор близу, амерички бек из немачког клуба Фехта наставиће каријеру у Зениту.

Руски клуб који је недавно добио "вајлд-кард" Евролиге (у трци против Партизана) потврдио је Холинсов долазак у састав који ће први пут представљати Зенит у најјачем такмичењу.

Некадашњи студент Минесоте тако ће после две године напустити Немачку и први пут заиграти на највишем европском нивоу.

Желели су црно-бели да овог лета у редове доведу једног од најквалитетнијих кошаркаша немачког првенства у претходној сезони. Деловало је да је потпис Остина Холинса врло близу, чак су неки од извора тврдили да је све готово, након чега је пред јавност иступио менаџер овог кошаркаша, Теди Арчер, те категорички одбацио све наводе.

Пар дана касније, Холинс је и званично нашао нови клуб. Биће то Зенит из Санкт Петербурга, са којим је Партизан све до самог краја водио велику битку за специјалну позивницу за учешће у Евролиги. Амерички кошаркаш ће тако имати деби у елитном такмичењу, пошто је са руским тимом потписао уговор на две године.

Претходне сезоне, Холинс је наступао за екипу Вехте у постави коју су углавном чинили амерички кошаркаши. Овај тим је био највеће изненађење тамошњег првенства пошто је након четвртог места у лигашком делу и пласмана у плеј-оф, елиминисан од Бајерна из Минхена тек у полуфиналу.

Наступајући за Вехту, Остин Холинс је у лигашком делу сезоне у просеку бележио 16,1 поена уз 2,7 скокова и 2,3 украдене лопте и 1,8 асистеција. Још бољи је био када је то било најпотребније, односно у плеј-офу. Тада је предводио Наранџасте убацујући просечно 17,9 поена уз 2,3 украдене лопте, 2,1 скок и 1,7 подељених лопти.

Пре наступа за Вехту, Остин Холинс је такође играо у Немачкој за екипу Гизена, као и за француски Денен Волтер и фински Каухајоен Карху. Син је некадашњег НБА шампиона, а сада тренера, Лајонела Холинса.

Истовремено, Зенит је саопштио да је клуб напустио Џејлен Рејнолдс након једне сезоне проведене у клубу.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар