На шта је спао играч од 160.000.000 евра?!

Ниједна понуда није стигла за Кутиња! Барселона у потенцијалном проблему. . .

Фудбал 14.07.2019 | 10:32
На шта је спао играч од 160.000.000 евра?!
Улазни трансфер Антоана Гризмана у Барселону отворио је излазна врата за неколико фудбалера како би се надоместили финансијски губици, а први међу њима је Филипе Кутињо.

Бразилац се ових дана највише доводи у везу са Пари Сен Жерменом и то као део мултимилионске операције враћања Нејмара из Париза у Каталонију, а још од краја прошле сезоне виђен је као вишак у тиму Ернеста Валвердеа. Само годину и по дана пошто је стигао из Ливерпула по цени од 160.000.000 евра (120.000.000 обештећење + 40.000.000 евра бонуси).

Кутињо ових дана није ни на небу, ни на земљи. После освајања Копа Америка са Бразилом Кутињо се полако враћа у реалност која није нимало пријатна за њега. Од првог дана селидбе на стадион Камп Ноу осетио је на својим леђима притисак који га је играчки „убио“ и због чега је дошао у ситуацију да му публика звижди и негодује сваки пут када прими лопту или уради нешто погрешно. Осетио је ту горчину у својим устима, а наводно је због тога одлучио и сам да је за његову каријеру најбоље да срећу потражи на другом месту.

Тренутно се налази на одмору са лепшом половином, али и са најближим пријатељима Робертом Фирмином и Фернандињом и њиховим супругама. Наводно, у једном елитном насељу у Рио де Жанеиру Кутињоразмишља о даљим корацима у каријери, али реалност није нимало блага према њему. Наиме, Мундо Депортиво тврди да Барселона за све ово време још није добила ниједну конкретну понуду за Кутиња! Иако су се у везу с њим поред ПСЖ доводили и Манчестер јунајтед и још неки клубови из Лига петице.

Његов агент је недавно говорио за бразилске медије о Кутињовој позицији у тиму и чврсто је бранио свог клијента, уз тврдњу да Бразилац неће нигде до краја његовог уговора с Барсом који траје до јуна 2023. године.

Проблем је у томе што је конкуренција превише јака и у везном реду и офанзивије, јер је уз Гризмана екипу појачао и Френки де Јонг из Ајакса. Виђен као Инијестин наследник, Кутињо је у претходних 18 месеци сурвао каријеру у провалију. Манчестер јунајтед је и даље заинтересован, али он наводно не жели да обуче дрес Црвених ђавола, пошто ипак има статус идола на Енфилду. Барселона ће морати да се реши његове плате од 13.500.000 евра, а после довођења Гризмана вероватно ће се озбиљније посветити овом излазном трансферу. Поготово ако је у плану да се ангажује и Нејмар.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар