Синиша Михајловић: Имам леукемију и побиједићу је!

"Седео сам данима и плакао. Живот ми је пролазио пред очима. Али то нису сузе од страха", рекао је српски стручњак и најавио борбу са тешком болешћу. Остаје тренер Болоње! Миха, побиједи: "Ово је само још један слободан ударац!" Пред Синишом Михајловићем је борба против опаке болести. За ту битку је спреман, а уз њега је огроман број пријатеља, поштовалаца, фанова. . .

Фудбал 13.07.2019 | 19:24
Синиша Михајловић: Имам леукемију и побиједићу је!
Синиша Михајловић изашао је пред италијанске новинаре и саопштио тешку вест - да болује од леукемије.

Легенда српског и југословенског фудбала, дошао је почетком лета на припреме Болоње (коју је током пролећа спектакуларно сачувао у лиги) и осетио слабост, за коју је испрва помислио да је грип, грозница...

Нажалост, ситуација је била много тежа.

"Видели смо аномалије у коштаној сржи и после детаљних тестова схватили смо да је у питању леукемија", рекао је клупски лекар Болоње на конференцији на којој је био заједно са Михом и директором клуба, Валтером Сабатинијем.

Михајловић је објаснио да је окупио представнике медија да би од њега лично чули у каквој је ситуацији. Замерио је новинару листа "Коријере дело Спорт" што је то објавио у суботу ујутру и емотивно признао да му испрва није било лако.

"Плакао сам данима. Живот вам пролази пред очима у тим тренуцима. Али, поштујем болест и суочићу се са њом храбро. Гледаћу је у очи, као што сам увек и радио. Не могу да дочекам да одем у болницу и да почнем борбу. Болест је агресивна, али је победива. Објаснио сам то и својим играчима. Било је суза и док сам њима говорио ситуацију", рекао је српски стручњак и бивши селектор "орлова".

Остаје на клупи Болоње!

Сабатини је потврдио да ће Михајловић и даље бити шеф стручног штаба италијанског клуба. "Рећи ћу то јасно - Синиша остаје тренер Болоње!", изјавио је он.

Чувени левоноги "бомбардер" Војводине, Црвене звезде, Сампдорије, Лација и репрезентације СР Југославије почеће лечење у уторак. Очекује га "агресивна терапија", за коју је спреман.

"Сигуран сам да сте сви мислили да сам један од последњих који би могао да се разболи. Тренирам, велики сам и јак. Био сам на тестовима 28. фебруара и све је било у реду. Тренирао сам сваког дана до маја, путовао сам свуда, играо сам фудбал, веслао... Нисам осећао умор, ни бол. Све је било нормално", рекао је Миха о данима и периоду уочи болести.

Такође, послао је и неколико важних порука свима.

"Мој отац је умро од рака, па сам редовно одлазио на тестове. Да нисам био на тесту, симптоми се не би показали још годину дана. Нико од нас не би требало да мисли да је непобедив. Сви мислимо да се то неће догодити баш мени, али када се догоди, онда је то баш јак ударац. Онда се само надате да сте све предвидели на време, јер постоји велика разлика да ли то откријете после два месеца или после године", рекао је Михајловић, спреман и мотивисан да води још једну велику битку.

"Ништа у животу ми није поклоњено. Морао сам да се борим за све. Борићу се и сада", додао је он.

Миха, побиједи: "Ово је само још један слободан ударац!" Пред Синишом Михајловићем је борба против опаке болести. За ту битку је спреман, а уз њега је огроман број пријатеља, поштовалаца, фанова...

"Стигло ми је 500, 600 порука и извињавам се јер нисам могао да одговарам", рекао је Синиша Михајловић у суботу, док је на конференцији за новинаре у Болоњи саопштавао да болује од леукемије.

Српски стручњак у уторак ће почети "агресивну терапију", а уз себе има "војску сабораца".

Недуго после конференције за новинаре, поруку подршке послали су му клубови у којима је играо и у којима је био тренер - Лацио, Интер, Торино, Рома...

"Заједно смо много освојили. Заједно смо с тобом и у овој бици!", објавио је Лацио.

Огласила се и Црвена звезда, поруком да су сви звездаши уз члана најславније генерације црвено-белих.

Фудбалски савез Србије је такође послао најбоље жеље, као и подршку тренеру и његовој породици.

Синиши Михајловићу желимо успешан опоравак уз максималну подршку њему и његовој породици. Синиша, победи, уз тебе смо!

"Напред Синиша! Људи Гранате су увек са тобом! Мислимо на тебе са љубављу. Срећно!", порука је коју је послао италијански милијардер, Урбано Каиро, власник Торина.

Такође, подршку је исказао још један бивши Михин сарадник - газда Сампдорије Масимо Фереро. "Твоја снага је твој осмех. Увек уз тебе. Да заједно победимо!"

Поруку је написао и први голман Италије, чувар мреже "Азура" и Милана, Ђанлуиђи Донарума. Управо му је Михајловић 2015. први пружио шансу да игра...

"Научио си ме да никад не одустајем. Сада је твој ред! Ти си јачи, победићеш. Уз тебе сам, Мистер!" .

Међу првима је реаговао и Михајловићев земљак - Србин и такође рођени Вуковарац, Милан Мачван.

И чувени српски кошаркаш написао је сјајну поруку...

Велика подршка за идола из детињстава који ми је показао којим путем треба да се иде до успеха,верујем да ће ово бити само још једна утакмица, један слободан ударац,корнер или клизећи старт који ће успешно извести НАШ Синиша Михајловиц

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Посматрач

13.07.2019 17:44

Пуна подршка легенди српског фудбала.

ОДГОВОРИТЕ