Без посла остаје 15.000 радника

Без посла остаје 15. 000 радника, а РС ће платити чак 120 милиона ЕУР одштете!

Република Српска 13.07.2019 | 17:02
Без посла остаје 15.000 радника
У наредних неколико дана престаће са радом сви приватни приређивачи игара на срећу у Републици Српској који су запошаљавали 15.000 људи и доносили 4% БДП-а. Због незаконитог одузимања лиценци, Влада РС мораће да им исплати одштету од 120 милиона ЕУР! 

Због тога што су указивали на неправилности, Влада Републике Српске спрема освету регуларним приватним приређивачима како би заштитила лоша законска рјешења која су урађена за интересе појединаца.

Да ли су грађани Републике Српске спремни да из својих џепова плате 120 милиона евра одштете, јер Влада није поштовала законска ЕУ рјешења и међународне споразуме које је потписала!? 

Умјесто, дакле, да бар накнадно уважи њихове аргументе и ставове – кад то већ није учинила прије израде и усвајања новог Закона о играма на срећу – Влада Републике Српске припремила је план за обустављање пословања свих легалних приређивача!

Упозорења стручњака из ове индустрије, поновљена недавно и на великој међународној конференцији у Бањалуци, да ће успостављање монопола, намјештање тендера и омогућавање малољетничког клађења девастирати привреду и друштвену заједницу, умјесто хитног укидања спорних законских одредби, тако су резултирала одмаздом која ће РС коштати на хиљаде радних мјеста и на стотине милиона марака.



У наредних неколико дана, због одузимања лиценци, у Републици Српској престаће са радом сви приватни лиценцирани приређивачи игара на срећу који су директно и индиректно запошаљавали 15.000 људи и својим пословањем доприносили бруто друштвеном производу са 4 одсто. Основни разлог за то је намјера Владе РС да државне интересе подреди аустријско-албанском лобију и ућутка оне који су јавности мјесецима уназад скретали пажњу на опасности усвајања новог Закона о играма на срећу. 

Ускраћивањем свима који нису Лутрија РС да приређују електронске игре на срећу, односно давањем Лутрији монопола на то, а потом и права да за ову дјелатност ангажује приватну компанију по до сад невиђеним условима прописаним Уредбом о условима за давање сагласности “Лутрији Републике Српске” за оснивање предузећа за приређивање игара на срећу, Министарство финансија је фаворизовало иностране нелегалне компаније на уштрб домаћих лиценцираних приређивача. Тако је обезбијеђен амбијент за процват црног тржишта, умјесто за одржање привредног раста.

О недопустивом прекрајању законодавства и тржишних правила фер утакмице ком домаћи приређивачи покушавају да стану на пут од првог тренутка, у ком је постало јасно за чије интересе ради законодавац, говорило се и у четвртак на великој међународној експертској конференцији у Бањалуци. Еминентни стручњаци из индустрије игара на срећу, из цијелог свијета, сложили су се да је нови Закон Републике Српске противуставан, противзаконит, и да уводи хаос на тржишту, као и да подстиче малољетничко коцкање.



Међутим, осим повлачењем погубних потеза, све зарад профита аустријско-албанског лобија (и дијела колача који ће узети за себе), неодазивањем позиву Европске организације за право игара на срећу да присуствују Конференцији која се бавила регулаторним рјешењима у играма на срећу југоисточне Европе, надлежни државни органи показали су да их државни интереси нимало не занимају, скоро колико ни добробит грађана. 

Напротив, њихов циљ ће у потпуности бити испуњен тек кад до краја седмице широм Републике Српске у угоститељским објектима за постављеним терминалима за игре на срећу и даље буду стајали малољетници, док су њихови родитељи који су имали сигуран посао код неког од домаћих приређивача остали на улици.

Тужбе Уставном суду

Асоцијација легалних приређивача игара на срећу позвала је Уставни суд Републике Српске да хитно реагује и одлучи по тужбама које су приређивачи поднијели, подсјећајући да је нови Закон о играма на срећу у директној супротности са основним ставовима Европске уније о слободном тржишту, укидању монопола и фер конкуренцији, као и са достигнутим савременим стандардима у заштити играча, рањивих група и одговорном приређивању игара на срећу.

Према европским законима, Република Српска ће легалним приређивачима морати да исплати 120 милиона евра, а тај терет пашће на грађане.

(П.А./Истинито)

Коментари / 155

Оставите коментар
Name

Са стране

13.07.2019 15:15

Та "индустрија" је уништила толико људских живота, растурила толико породица и унесрећила толико деце, родитеља, да се комотно може звати индустријом зла. Најпаметније су оне земље у којим је законом забрањена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.07.2019 15:49

Засто у Еу не забране.

Name

@ре

13.07.2019 15:53

Зато сто у ЕУ има новца .

Name

Ре--ЕУ

13.07.2019 16:17

У ЕУ ПРАВНА ДРЗАВА ИМА ТОТАЛНУ КОНТРОЛУ КРЕТАЊА НОВЦА, НАС ПРЕДСЈЕДНИК УНЕСЕ У ДРЗАВУ ЦИЈИ ЈЕ ПРЕДСЈЕДНИК 300 000 ЕУРА ДА ГА НИКО НЕ СМИЈЕ ПИТАТИ ЗА ПОРЈЕКЛО

Name

Ре

13.07.2019 16:19

Само Проинтер и породица Додик, живјела монархија .

Name

Директ

13.07.2019 16:39

@ре, има И овдје новца, само сто се катастрофално располазе истим.

Name

Мајмун дрзава

13.07.2019 16:42

Кад Цовиц да Додику проценат од среце сви це проблеми у РС нестати.

Name

ре Пе

13.07.2019 16:54

Зивио Принцип (Гаврило)... :)

Name

Дејан

13.07.2019 17:02

Оспоравам владу увјек али цу је.подрзати у томе да забрани све игре на срецу осим лота.Цијеле породице су унисзене,момци су се убили због тога.Не мозес висе нигде сјести у кафану да се не врте неке куглице.Све то треба забранити.Подрска Висковицу,само затварај!!!

Name

Вук

13.07.2019 17:10

Кладионице треба затворити под хитно. Држава да је хтјела узимала би 10% од уплате по сваком тикету, па нека коцкају! Све остало је лоповлук власти са појединим власницима кладионица, нормално на штету буџета.

Name

Ре са стране

13.07.2019 17:14

Забрана било цега није ресење. Док год људи буду хтјели да коцкају они це коцкати, док год неко буде хтио сеx да продаје купаца це бити, док год неко буде хтио да се дрогира бице и дилера и наркомана. Прохибицијом је у америци забрањен алкохол јер је алкохолизам био цеста појава. Резултат уводјења забране је појава сверца и илегалних дестилација као и стварање најпознатијег гангстера свих времена Ал Капонеа. Борба против коцкања, дроге, проституције, орузја и сл је броба са ветрењацама. Народ плаца порез из кога се финансира борба против порока која никада не мозе да се заврси. Плацамо суд да суди, тузиластво да подизе оптузнице, полицију да хапси и затворе да цувају криминалце и како једног склоне са улице други заузме његово мјесто. Ресење је реци народу истину. Забрана тих порока само даје посао криминалу и набија троскове. Све треба легализовати. Дрогу са улице превести у апотеке, орузје у продавнице, проституцију у борделе а коцкање у коцкарнице. Па лијепо увести стандарде и слободно трзисте и то је то. Нека људи раде ста год зеле док плацају порез не треба им бранити.

Name

Патритски цин

13.07.2019 17:16

Коцкање са РС и не њwговим народом уопсте му није проблем! Крвави новац крволоцне мафије уопсте му није проблем!

Name

ре

13.07.2019 17:21

Пуна подршка законодавцу, ово је степеница ка тоталном уништењу и забрани калдионица. Државне лутрије типа Лото и Бинго су више него довољне, крадезе кладионице затворити и забранити трајно. то је неопјевано зло.

Name

Ново

13.07.2019 17:46

Иза ових сто пису о затварању стоји кимплекс и завист то је јасно,само није јасно да конацно нмг схвате да се овде не ради о затварању нити це икад бити,просто владајуци резим зели дио колаца..а хараци Моцарт..Бет ливе..Премиер кмеце јер су отворили 300 клад..сад кад то треба свести на 50 кмеце..и треба да сведу на сто мање..а не у сваком граду 20 клад имају

Name

МК

13.07.2019 17:50

ОПРАЛИ СВЕ СТО СУ ПОКРАЛИ ПРЕКО ТИХ ИСТИХ СТО ИХ ЗАТВАРАЈУ И ОПЕТ НАРОД ДА ПЛАЦА МА МАЛО СУ ИМ ТРИ ДОЗИВОТНЕ ГОВНА ОБИЦНА

Name

Посматрач

13.07.2019 18:10

Ако је бројка од 15000 тачна онда је то стварно забрињавајуће. То значи да имамо 3000-5000 објеката за коцкање и клађење. 240 до 400 људи на сваки објекат. Поражавајуће.

Name

Та индустрија

13.07.2019 19:03

Је глупост највеца. Ја мислим да неце бити смањења радника него це само ускоцити други “играци”. Ти су лази тренутних монополиста.

Name

Горан

13.07.2019 19:17

Сва ова фрка је зато сто компанија Моцарт није добила лиценцу и неце је ни добити јер се замјерила резиму,дакле Моцарт це бити принудјен у наредним данима престати радити сто кроз текст и најабљује,не ради се о затварарању кладионица..него конкретно о Моцарту.

Name

Гардиста

13.07.2019 19:39

За ре са стране:одавно бољи коментар нисам процитао.У потпуности се слазем,све легализовати,наплацивати порезе,и ко воли нек изволи.Као сто си рекао,кад неко несто хоце,он це доци до тога.А ко је ту на губитку-дрзава.А дилери и црно трзисте су у плусу,јер ником ниста не плацају.Ма,апсолутно си све у праву,али бас све...

Name

Игипоп

13.07.2019 20:11

Везе ово сто прицају па доцице други, њих боли сто не могу висе варати све су паусално плацали сад кад се уводи ред паника

Name

донекле си у праву

13.07.2019 20:46

јесте коцкање само по себи унистило зивоте многих али овај накарадни закон сад омогуцава само да син једног кабадахије бере кајмак, а осталим ни сирутку

Name

Но гамблинг

13.07.2019 22:50

Коцка је порок. Алкохол куће неће раскуцити колико коцка хоће. Тај приход у будзет нам не треба!

Name

Сулз

14.07.2019 01:11

А колико це тек сад да растјера раднике и унисти зивот толико породица кад остау без примања.,јер немају гдје радити.Влада РС тјера радну снагу да бјези,а не да створи висе радних мјеста.

Name

Самара

14.07.2019 01:21

Слазем се,свака ти је златна.Сем тога како ово мозе да се зове индустрија?Ста производи ова индустрија сем патњу и јад? Гаси то и дај нам реалну производњу.

Name

075

14.07.2019 08:19

Милораде, свака ти част, похвалим те када направиш нешто добро али бојим се да ћеш одузети једним лиценце, и то већином из Србије, и дати ХДЗ кладионицама из западне Херцеговине да им надокнадиш приходе изгубљене од " Алуминија " Мостар!

Name

075

14.07.2019 08:21

@Вук Град Зеница је чини ми се увела порезе и то је права ствар, ко ће коцкати он ће нажалост наћи начин а овако би сви били задовољни!

Name

Омер

14.07.2019 09:32

И треба забранити. Коцка уништава дрùштво и породицу. Лично знам људе који су због коцке досли на просјачки штап.

Name

Ре ре

14.07.2019 13:42

У доста земаља у ЕУ и јесте забрањено.

Name

Ре-Пе

14.07.2019 16:03

А, шта је то тај ''добро'' донио српском народу. Колико је српског народа страдало после те трагедије? Исто се поновило и 1941. године!!?? Много је тога за дискусију...да ли је донијело добро или зло?

Name

Директ

14.07.2019 16:07

Ре ре, које су то земље ЕУ, у којима је коцка забрањена?

Name

Директ

14.07.2019 16:11

Омере, је ли за то коцка крива или онај ко се неумјерено коцка? Какав смо ми народ(и), јос це виљуска испасти орузје!

Name

Маx Маyер

16.07.2019 01:28

Нека нека тако то дође кад се превише разбацаш, али драго ми је због моззарта само то могу рећи.!!!!!!!!

Name

Никад коцко.

16.07.2019 12:55

Нек се јеби и влада и коцкарнице. Што се мене тиче. То упражњавају и користе само губитници.

Name

Директ

16.07.2019 13:44

Мора да си се највисе кладио у Мозарту цим тако мислис. :)))

Name

Славица

16.07.2019 21:27

Конацно да се укину подрзавам ту одллуку. Ако нам радна мјеста зависе од броја кладионица то је онда катастрофа.

Name

Скептик

13.07.2019 15:21

Једно је сигурно, Радован Вишковић о свему томе нема појма, није упознат нити обавјешрен.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дусанцули

13.07.2019 15:53

Свака част на коментару! Човјек живи у паралелној димензији!

Name

КОка

14.07.2019 05:52

Сто мање знас цине ти се властите ријеци убједљивије!

Name

ре

15.07.2019 07:08

Нема везе што остаје 15хиљада без посла овде у руднику жељезне руде још 300-400 важно је да вам је ђоковић побеодио, и сада не морате ни да једете, све ће вас он нахранити, напојити, обући, платити вам струју. А ако дубље размислите ти спортисти су криви што остајте без посла.

Name

МИЛАН

13.07.2019 15:22

Треба некога из владајуце секте обезбедити бар за три генерације унапред. Нека они добро живе ми ћемо пасти траву, трава је здравија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

14.07.2019 07:01

Позадина свега је албанско-аустријски лоби, који пере паре у Србији и БиХ. И они контролишу власт и у Србији, и у РС. То што пише на сина Игора или неког трећег је мање важно за нас као народ! Ми се требамо борити против те окупације! А они плаћају и европске политичаре, који су задужени за Балкан.

Name

патриота

13.07.2019 15:30

Нзнам ста ту има чудно....у свим нормалним земљама за изводје игара на срећу мораш од државе добити одговарајћу лиценцу.За добивање лиценце па мораш испуњават одредје не законе.тако држава има контролу на свим изводјачима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

13.07.2019 16:42

А како су досад функционисали, без дозволе (лиценце)? :)))

Name

Симо

14.07.2019 06:19

Коју дрзаву

Name

Директ

14.07.2019 16:13

За сад само Албанија. :)))

Name

П З

13.07.2019 15:32

Циркус се наставља,,,Нема чуђења,,

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

13.07.2019 15:37

Кад мгу играти на срецу могу и одсету да плате.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

13.07.2019 16:44

Резимска игра на стету (градјана као пореских обвезника, који це платити цех).

Name

Директ

13.07.2019 16:54

Наравно, не из свог, вец из насег дзепа. :)))

Name

Марко89

13.07.2019 15:38

А Миле нек дијели тудје паре по улици хихи

ОДГОВОРИТЕ
Name

кмкок

13.07.2019 15:41

Новоматиц мора доци... Додик и Цовиц су то давно договорили... нема везе сто је у питању углавном сиптарски капитал који преко Аустрије иде у БиХ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

X

14.07.2019 07:02

Тако је. У згради алумијума коцкарница Коцка је једина права индустрија

Name

Вупер

13.07.2019 15:43

То је тал власти и коцкарница

ОДГОВОРИТЕ
Name

Знали сте народе

13.07.2019 17:20

Све је на коцку. Цитава РС и њен народ!

Name

Радници

13.07.2019 15:50

Зао ми је једино радника, а тих 4% це опет доци у будзет само на неки мање стетан нацин људи који су до сада давали паре на коцку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

13.07.2019 16:52

Ово је додатних 15 хиљада људи у иностранству плус они који су давали локале у закуп, а паре це да оду "у бунар". Ово је ниста друго него наставак политике депопулације РС. Умјесто да се стане на пут том тренду, бице и веце бјезаније него сто је сад. Лоса власт постаје јос гора. Комунизам = зло.

Name

аман Радници

13.07.2019 16:57

Не укида се коцкање, само се мијењају власници коцкарница :)

Name

Директ

14.07.2019 16:15

И радници без партијске књизице са радницима са партијском књизицом. :)))

Name

против власти

13.07.2019 15:51

Ако се односи на кладионице, подрзавам униставање истих, под хитно!!! Да власт кладионице замјени фабрикама, сваки улаз у зграду има кладионицу, народ не свјесно иде у пропаст јер нема другог занимања

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бизнис

13.07.2019 15:54

тај је бизнис био слаг на торти да унесреци овај народ...унистио га је висе него рат за ових 5 година

Name

Ре

13.07.2019 15:58

Цему водјење тудје бриге?

Name

Лав

13.07.2019 16:01

Морам да те разоцарам..не ради се о затварању вец поједине клад Моцарт..Мердијан Бет ливе..Премиер отворили стотине пословница а ниста плацали..сад кад хоце дрзава свој дио кмеце..и сад це их по кољенима..свим наведеним одузимају бинго и треба

Name

Бр.1

13.07.2019 16:01

У свијету то функционисе нормално , шта се јављаш кад си глуп...

Name

Директ

13.07.2019 17:05

Лаве, није сија него врат. Неком зафалило пара, па отима од кладионица. Ово сто ради овај накарадни резим, видјено је на овим просторима у периоду од 1945 до 1989. Отимацина! Постоје и у ЕУ дрзавне кладионице, само сто тамо нико није протјеран због тога, вец поред дрзавних имају и приватне кладионице, здрава конкуренција, док овдје власт хоце да уведе монопол. Надам се да ово Запад гледа.

Name

Директ

13.07.2019 17:13

Ови сто се радују пропасти кладионица или су бивси кладионицари који су помислили да је кладјење посао или никад нису били у кладионоци па све поистовјецују са рулетом, покером и другим играма на срецу, гдје се новац лако губи. Кладионица је за преко 90 одсто људи као 1 КМ за кафу. Ко кладионицу гледа као на банкомат, преко 90 посто таквих је на ктивом путу.

Name

Боки

16.07.2019 17:21

ПроцитАј које добио лиценцу за коцкање а то је додиков син и син радисицев срецко

Name

Дејан

13.07.2019 15:51

Комунизам пропао...а ти би забрањивао у име НАС..нема тога висе пријатељу капитализам је,одес у Њемацку па цес видјет да свуда Цасина..исто тако и у Румунију ..небитно од стандарда..ал само код нас лупају се глупости као ти сад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лотос

13.07.2019 16:07

Дај људи не лупајте,проваљујете се типа треба затворит ама није у питању затварање него да се Моцарт..Мердијан доведу да легално раде

ОДГОВОРИТЕ
Name

лаки

13.07.2019 17:03

Ре, хаха па те кладионице плаћају порез и раде легално. Није у томе ствар већ да то преузме секта владајуће багре као што су већину преузели. Приватна држава и ако дође до међунар.суда изгубиће као и све досад

Name

Директ

13.07.2019 17:14

А како сад раде? Нелегално?! :)))

Name

Лаки

13.07.2019 18:20

Ре директ, Раде легално а ако су радили и нелегално, вјероватно су вама плаћали рекет. Није у томе проблем већ у томе што су секти порасли апетити па хоће баш све да узму и зато задњих година нема у РС нити једна страна инвестиција. Није нико луд да улаже овде па чак ни Србија која има спец везе за РС.

Name

Директ

13.07.2019 23:03

Лаки, па Меридиан и Мозартбет су србијанске кладионице. Изгледа да резим хоце да протјера брацу, као сто је урадио са прехрамбеним брендовима, тако да сада имамо ситуацију да производе из Србије, који се купују у БиХ, купују људи у РС, а порез иде у ФБиХ, јер су тамо сад увозници тих производа, тако да сад српски новац финансира путеве, борце, болнице у Федерацији, захваљујуци Додику и његовој накарадној политици.

Name

Суперб

15.07.2019 15:22

Да ли знате кад сте толико паметни да је БиХ порески рај за кладионице,а нико се од вас не пита зашто и како успијевају избјећи плаћање пореза које све Европске кладионице плаћају.Зато што је у БиХ сваки добитак испод 100км неопорезив а кладионице све добитке приказују испод 100км и те исте кладионице одбијају да се добитак аутоматски опорезује.Вјероватно зато што су подмазали одредјене политичке структуре.

Name

Директ

15.07.2019 21:34

Мозда било некад, кад се кладионица могла отворити као кафиц, док сад за кладионицу треба ти отприлике пара као за оснивање микрокредитне организације. плус 10000 КМ за свако уплатно мјесту и јос гомилу неких троскова.

Name

Коцкар

13.07.2019 16:20

Сви ми са ових простора требамо све паре што имамо дати у кладионице. Нека они зараде. А ми нека онда помремо од глади. Онда им више нема ко давати, и тако ће се кладионице саме затворити. ???? Народе глупи и сви који идете у кладионице није ми жао што пропадате, губите имовину, растурате породице, није ми жао ни што се убијате. Кад нисте способни за друге корисније хобије у животу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

13.07.2019 17:18

Сигурно је да има и тога. Као сто има људи са сецерном болести, цирозом јетре, раком плуца. Треба ли због тога забранити дуван, алкохол и сецер?

Name

Ре Коцкар

13.07.2019 18:27

Имај ти хобије , шта те брига ко шта ради.

Name

Кина

13.07.2019 16:26

Да је среце па да забране скроз игре на срецу!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

14.07.2019 16:21

И ста онда? Како онда забранити (медјународне) интернет кладионице?

Name

Ре

13.07.2019 16:28

На сваком ћошку по 3 кладионице стеашно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

13.07.2019 23:14

Да народ воли да цита књиге, књизаре би, умјесто кладионица, биле на сваком цоску.

Name

НОВОМАТИЦ АДМИРАЛ

13.07.2019 16:31

РС је вец десет година полигон за прање новца нарко картела из Јузне Америце а које се обавља преко Аустриског НОВОМАТИЦ АДМИРАЛА. НОВОМАТИЦ АДМИРАЛ је у Бањалуци регистровао двије фирме за прање новца НОВО РС доо И РСА ГАМИНГ доо. Ове праонице узивају велику заститу јер су поцастили Додика са два милиона еура у кесу и дали му власницки пакет од 20%, Додикових 20% се воде на име НАДА ИЛИЋ из Београда запослена у УНИБРОС СТЕЕЛ ЛТД код Додиковог пријатеља ВЛАДИМИРА ДЕЛИЦА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.07.2019 18:13

Сад це преко Лутрије РС и ИРБа прати новац регулатион........

Name

Ре

13.07.2019 18:14

Па да није било Новоматица и прања новца Јово Радукић неби постао ревизор!

Name

СНСД-НАРКО ДИСТРИБУТЕР

13.07.2019 18:17

Тако вам је кад бирате СНСД. То је избор за нарко картел. Ћутите и трпите јер то сте тразили.

Name

ФАСИСТИ

13.07.2019 18:19

ИЗА НОВОМАТИКА СТОЈЕ ФАСИСТИ АУСТРИЈЕ,СЛОБОДАРСКА ПАРТИЈА,А ДОДИК ЈЕ ПРИЈАТЕЉ СА ФАСИСТИМА И ТО ЈЕ ОДГОВОР НА СВА ПИТАЊА.

Name

Ре

14.07.2019 08:44

Трба додати и Београдски фантом НОВО ИНВЕСТМЕНТ ДОО.

Name

И треба

13.07.2019 16:32

Изиђете вас 15000 на улицу и отјерајте ове лопове са власти , немојте сједити скрштених руку

ОДГОВОРИТЕ
Name

зоран

13.07.2019 16:41

15000 радника ради у кладионицама и коцкарницама то је тотална лаз 1200 највисе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јадранка

14.07.2019 00:07

Ради 15000 не пријављених а 1200 пријављених третирају их као роб9вемнемају слободног дана.праве им мањке.који газда кладионице плаца све по закону.да плацај7 небих било 30 на 1000 становника.само це сада ици паре на другу страну.

Name

Све

13.07.2019 16:49

кладионице затворити, а оставити само државну спортску прогнозу и лото, а пола њихових прихода давати за хуманитарне сврхе као што је некада било. Пусти ти капитализам, он никада није водио рачуна о човјеку. Многе би породице биле спасене да се то зло зсбрани. Једино се богате власници, а играчи кад добију већу суму не могу да је наплате.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

13.07.2019 23:19

Једине хуманитарне сврхе које резим припрема када преузме трзисте су партијске добротворне сврхе. :)))

Name

Значи

13.07.2019 16:50

Влада РС забранила коцкање код Србина а подржава коцкање код Албанаца!!!Нема шта, "чувари РС" у акцији... До задње марке, до задњег Србина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

неко

13.07.2019 16:57

Код вас увијек некакве непровјерене информације, углавном нетачне или дјелимично тачне, само нек је сензационализма, ма нек се нешто пише, неважно шта.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НЕВЈЕРОВАТНО

13.07.2019 17:26

Како људи површно читају и остављају небулозне коментаре.... Алооо ОВА ВЛАДА (ЧИТАЈ СНСД) НЕ ЗАТВАРА КЛАДИОНИЦЕ, ВЕЋ ЗАБРАЊУЈЕ РАД ДОМАЋИМ ПРИРЕЂИВАЧИМА ИГАРА НА СРЕЋУ, И ПРИ ТОМ ОСТАВЉА ЗАПОСЛЕНЕ РАДНИКЕ НА УЛИЦИ... ИСТУ ЛИЦЕНЦУ ДАЈЕ ФИРМИ АЛБАНСКО-АУСТРИЈСКОМ ЛОБИЈУ... НЕ ЗАТО ШТО МИСЛЕ НА НАРОД, ВЕЋ ЗАТО ШТО СУ УЗЕЛИ НОВАЦ ЗА ТАКО НЕШТО... Ко не разумије, нека не лупа... Ово је тотално ван устава, закона, у рангу велеиздаје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

13.07.2019 18:24

Ре, Не секирај се друже ја сам већ припремио тужбу али не овде гдје могу потковати Тегелтију. Адвокат каже да не бринем јер одавно лакши предмет није имао....наравно да ће грађани испаштати због тог спора ачи нису ни заслужили боље...

Name

НЕВЈЕРОВАТНО

13.07.2019 17:27

Како људи површно читају и остављају небулозне коментаре.... Алооо ОВА ВЛАДА (ЧИТАЈ СНСД) НЕ ЗАТВАРА КЛАДИОНИЦЕ, ВЕЋ ЗАБРАЊУЈЕ РАД ДОМАЋИМ ПРИРЕЂИВАЧИМА ИГАРА НА СРЕЋУ, И ПРИ ТОМ ОСТАВЉА ЗАПОСЛЕНЕ РАДНИКЕ НА УЛИЦИ... ИСТУ ЛИЦЕНЦУ ДАЈЕ ФИРМИ АЛБАНСКО-АУСТРИЈСКОМ ЛОБИЈУ... НЕ ЗАТО ШТО МИСЛЕ НА НАРОД, ВЕЋ ЗАТО ШТО СУ УЗЕЛИ НОВАЦ ЗА ТАКО НЕШТО... Ко не разумије, нека не лупа... Ово је тотално ван устава, закона, у рангу велеиздаје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зüрицх

13.07.2019 17:28

Забранити сваки вид коцкања. Хватате се на ниске гране, кад це нека нормална критика за несто сто је стварно есенцијално, није да таквих проблема нема на претек, вец васи пулени их не би могли ријесити па купити као фол јефтине политицке поене. Јос у гимназијо на сваком великом одмору сем мене и једног јос момка, сви су остали исли да играју бинго или један тикет, јос тад се новац за узину тросио на то! Сад ти исти, кад додјем у родни крај, (кад продје семестар) тросе по 50КМ дневно у кладионици, онда им се усреци и убоду тикет и добију 55КМ и тако у круг. Врте се на тој некој нули или благом минусу, који се акумулисе кроз мјесеце и године, а најгоре сто им пролази вријеме по неколико сати знају то провести, а ви сте насли ово бранити. Тих 15000 послати нек канале копају, ако треба, бице опет боље него да има и једна коцкарница. Па досли смо до тога да сваки кварт има бар једну.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

13.07.2019 23:30

Ови сто би забранили кладионицу, а задрзали Бинго су легендарни. Па онај ко је страствени коцкар, навуце се и на Бинго. Не треба због тога да испастају сви други. Осим тога, кад забрањујес коцку, нема компромиса: или забрањујес све или не забрамјујес ниста, а ако забранис скроз коцку, онда морас и дуван, алкохол, а то би све било као у серијату.

Name

Марко

13.07.2019 17:41

Треба их протјерати све,блокирати рацуне и одузети имовину!!! Какви ЕУ закони,код њих док надјес кладионицу отргнес папке.А овде ти отварају на сваком улазу у зграду.Ојадили су овај народ и малољетници сад коцкају висе него икад.Овде је пеоблем само сро једна банда хоце да отјера другу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.07.2019 18:22

Није ни теби лако.

Name

Ре

13.07.2019 18:30

Ако неиграш што те брига за оне што играју, интресуј се за милионе што су пропале у банкама и што нико из секте неодговара.

Name

Директ

13.07.2019 23:34

90 посто народа троси мјесецно новца на кладионицу колико и на тоалет папир, ко игра кладионицу.

Name

Коментар

13.07.2019 17:53

Хоће ли ова назови “влада“ икад ишта урадити а да то грађане не кошта стотине милиона? Има ли ту ико паметан...или сви мисле једном главом?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Источна РС

13.07.2019 18:21

Само укинути. Не можеш хљеб купити да не прођеш поред 2-3 "клаонице". Ко Албанија, укидај, пусти форе о 15.000.

Name

Ја

13.07.2019 18:25

Имам ја. Добио сам Аустријско држављанство, па па губитници !!!

Name

Директ

13.07.2019 23:37

Албанија је најзаосталија земља у Европи, а колико видим, по неким размисљањима, нисмо ни ми далеко догурали од њих.

Name

Зденко Бајо

13.07.2019 18:07

И ово је само још један трик за пљачку новца. Прво ће режимским тајкунима бити исплаћено тих 120 милиона а вјероватно и више које ће подјелити са политичарима. Онда ће се законом опет "легализовати" њихове "играонице" и сви ће бити сретни до краја живота уз додатни стотинак милиона...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тацно

13.07.2019 20:44

Само сто овде нема памети да повјерује у то.

Name

АМГ

13.07.2019 18:25

Све затворити вицу комунисти и комплексаси.

ОДГОВОРИТЕ
Name

здравко

13.07.2019 19:03

Кад небуде висе пара онда долазе на ред устедјевине штедиша и штампање марака и долара ,ако се тко побуни има додо да му поједе јетру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Т&Т

13.07.2019 19:05

ПРОВЈЕРЕНА ИНФОРМАЦИЈА МОЦАРТ ЗАТВАРА СВЕ КЛАДИОНИЦЕ,ИГРАЦИ ОПРЕЗ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Моззарт

13.07.2019 22:07

Не лупетај!

Name

Милан

13.07.2019 19:25

У једној Модрици има десетине кладионица!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дервента

13.07.2019 22:08

Добро и? Да ли неко некога тјера у њих?

Name

Замисли

13.07.2019 20:13

Колико морас бити наиван да коцкас. Коцкарнице отварају људи да би зарадили лову а не да би је давали. Просто ко грах, а ви и даље распалите по салтерима и тикетима, само напријед.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

13.07.2019 23:41

90 посто људи, који се кладе, дозивљавају кладионице као оно сто Јесу, игре на срецу.

Name

34

14.07.2019 01:12

АГАПЕ ЋЕ БИТИ ГЛАВНА КОЦКРНИЦА ЗА БЛ, А НОВА ПОСЛОВНИЦА ПРОИНТЕР У УНИШТЕНОМ АЛУМИНИЈСКОМ КОМБИНАТУ МОСТАР.

Name

Ла1

13.07.2019 21:18

Моцарт највеце зло,зато ими јесу укинули лиценцу,сто пре оду то боље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

14.07.2019 16:28

Кад су остали без лиценце?

Name

Ре

15.07.2019 21:14

14.06.2019

Name

Директ

16.07.2019 13:51

Дзабе овом накарадном резиму у РС протјеривање кладионица када и Брцко Дистрикт има свој закон о играма на срецу, који није монополистицки оријентисан.

Name

Циркус

13.07.2019 21:55

Замисли која злоба у појединцима,да спор око закона не коментарису о томе,него лијеце своје фрустрације типа затворит све,,тако ви и за пекаре..и за беззнске

ОДГОВОРИТЕ
Name

О бозе

13.07.2019 22:18

Драги кладионице спадају у привреду ха ха ха о земљо отвори се бандити варају левате који коцкају и то бдп и привреда о бозе хоце ли се икако поновити 1969

ОДГОВОРИТЕ
Name

Предраг

14.07.2019 04:17

Децо драга безите сто даље одавде,ја да сам младји без икаквог размисљања би дигао сидро!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ха

14.07.2019 06:10

Треба све затворити али прије затварања треба наци за људе нова радна мјеста од тога многе обитељи зиве или оце и њих да иселе на запад

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коста

14.07.2019 06:53

Овдје се ради само о прерасподјели профита До сада су власници узимали готову сву добит а сада це им то узети.Имаце 30-40 посто од профита.О томе се ради и зато они кукају.Све треба опорезовати а новац од тога дати у спорт и остале социјалне потребе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

14.07.2019 16:34

Треба, али овдје и акцизе од путева и порез од кладионица и акцизе на дуван и алкохол не иду за путеве, за спортске хале и за лијецење од болести зависности, вец за будзетску потросњу, а за све вец наведено се узимају кредити, које це отплацивати будуца поколења.

Name

КОСТО

14.07.2019 07:46

ДОСТА ЈЕ ПОРОДИЦА ТРПЈЕЛО ЗБОГ ИГАРА НА СРЕЋУ КОЈЕ СУ У НАЈВЕЋЕМ БРОЈУ ПРЕВАРАНТСКЕ ИГРЕ А ЊИХОВИ ВЛАСНИЦИ ОБОГАТИЛИ СЕ НА МИЛИЈАРДЕ КАО И НАШ ВРХ ВЛАСТИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

14.07.2019 16:36

Нароцито они који потросе 20 КМ мјесецно на кладионицу.

Name

Перо

14.07.2019 07:59

Треба и насој РС која парица.Завриједнила је то.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

14.07.2019 09:00

ОВА ЗЕМЉА ЈЕ САТКАНА ОД КОЦКЕ..КАСНО МАРКО НА КОСОВО СТИЖЕ СВЕ ЈЕ УНИШТЕНО. ЉУДСКИ ЖИВОТИ И НАРАВНО ДРЖАВА.ТО ЈЕ ОНО БЕЗ РАДА ДА ДОБИЈЕМ НЕШТО.ЗА СВЕ ЈЕ КАСНО ДОТАКЛИ СМО ДНО..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драшко

14.07.2019 09:03

У тексту се спомињу народне паре. Сваком дјетету је јасно да народ нема паре, да је моћ у рукама Додика и гарнитуре и да они располажу са парама. Народ нема никакву моћ да то стање промијени. На изборима се резултати намјештају, па ни у наредном периоду нема ништа од мас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борцхаСРС

14.07.2019 13:21

Нека се потруде и изврсе контролу на виртуелне игре на срецу у с.кладионицама јер су одавно настимане са недају ниста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

14.07.2019 17:59

Да је тако, нико неби играо кладионицу.

Name

Градјанка

14.07.2019 14:56

Ама људи ја ниста не разумијем, јел неко неког тјера да коцка. Нисам примјетила да испред иједне кладионице стоји неко и гура вас унутра да се коцкате. Васа воља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

14.07.2019 16:37

Управо тако!

Name

калимеро

14.07.2019 17:26

Оно-кад згубидане и отимаче туђе имовине називамо "Индустрија" .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Десимир

14.07.2019 17:46

Незнам ста је трагедија сто нема кладионица јер коцка само растура породицу овај порок је најгори а дали су радници пријављени према обрту пара или на најнизу плату

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

15.07.2019 21:40

Коцка аман гора од дроге. :)))

Name

Петар

14.07.2019 19:16

Те кладионице све позатварати а газде кад су тако хумани нек се окрену производњи, туризму, пољопривреди и др. И наравно са новцем који су сигурно теско муком зарадили преваром народа и Дрзаве поново упосле људе који су били запослени код истих

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

15.07.2019 21:39

Ионако нам је привреда под катанцем. Јос само да кладионице затворе и то је то, пропала земља скроз.

Name

Петар

14.07.2019 19:24

Само позатварати и зауставити пљацку Народа и Дрзаве и наравно зауставити енормно богаћење појединаца

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

14.07.2019 21:18

Дзабе се радујес ситна дусо.

Name

ГЛУПИ НАРОД

15.07.2019 21:52

ЕБО ВАМ ДОДИК МАТЕРЕСИНУ ПОКУПИ БАЈА ЛОВУ ОД ВАС И ОДЕ У СИБИР А ВИ КРЕПАЈТЕ СТОКО ГЛУПА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Галеб

15.07.2019 23:58

Недају милокраду и криминалцима рекет мора све дасе затвори

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ако...

16.07.2019 12:53

....морају постојати, нек се уведе ред. Прво, нека плацају порез, знамо да имају везе и да не плацају. Друго, малољетницима забранити улазак, а не само налијепити обавјестење. Склонити их од скола. Пријавити раднике, постовати радно вријеме. Просто је несхватљиво колико ду се обогатили власници тих кладионица, све паре ду код њих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

16.07.2019 22:14

Све сто си навео, вец увелико има, само оцигледно је неком зафалило пара. Гледам Влада РС трази неког ко има промет од 3 милијарде евра годисње, а толико све кладионице у РС не зараде пара, а мозда цак ни у БиХ. Ови из Владе из дана у дан вриједјају интелигенцију народа и играју се са судбином 15 хиљада породица. Они нису нормално ста раде.

Name

Бозен сацувај

16.07.2019 12:59

Компанија за кладјење се зове Моцарт. Необразовани свијет це мислити да је Моцарт био хазардер а не композитор. Ако је дрзава одредила која имена не смијемо давати дјеци, нека се Мало позабави и овим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

16.07.2019 22:16

Моцарт није застицено име, тако да сваста мозе да носи то име, укљуцујуци и Моцарт кугле. :)))

Name

Јадранка

16.07.2019 13:47

Глупостт.колико је пријављено у играма на срецу

ОДГОВОРИТЕ
Name

шековљанин

17.07.2019 07:59

На помолу ново кредитно задужење владе од 120 милиона еура ????

ОДГОВОРИТЕ
Name

шековљанин

17.07.2019 08:05

Шековићи немају ни хиљаду становника а успешно раде пет или шест кладионица а у свакој је запослено најмање по два радника !!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

18.07.2019 14:42

И било је крајње вријеме.паметна И дугороцно исплатива одлука.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

28.07.2019 23:05

Кладионице раде нормално као И до сада.

ОДГОВОРИТЕ