Срећом по Радник, Бечелић није играо! Иначе...

Сјајна побједа против Спартака из Трнаве (2:0) у квалификацијама за Лигу Европе могла је "пасти у воду", да администрација бијељинског клуба није реаговала на вријеме.

Фудбал 13.07.2019 | 16:14
Срећом по Радник, Бечелић није играо! Иначе...
Дефанзивац Радника Срђан Бечелић није био у протоколу за дуел са Спартаком из Трнаве, у првом колу квалификација за Лигу Европе, који су Бијељинци одиграли маестрално и на Градском стадиону у Бањалуци славили 2:0.

Иако се очекивало да Бечелић заузме своје мјесто поред десне аут линије, то се није десило, с обзиром да 27-годишњи Новосађанин није имао право наступа због суспензије од прије шест година.

Наиме, Бечелић је још 2013. године, у свом посљедњем мечу на међународној сцени, носећи дрес Сутјеске из Никшића, у квалификацијама за Лигу шампиона против молдавског Шерифа (0:5), у 69. минуту зарадио црвени картон.

Срећом по бијељински клуб, администрација Радника на вријеме је уочила овај детаљ, који је скупо могао да кошта клуб. Сасвим сигурно меч би био регистрован службеним резултатом 0:3 за Словаке да се Бечелић нашао у саставу.

Овако, тим Младена Жижовића реванш у Трнави дочекује са велика два гола предности и реалним шансама да се нађе у другом колу квалификација, гдје га чека бугарска Локомотива из Пловдива.

"Срећом смо реаговали на вријеме, иначе бисмо меч изгубили службеним резултатом. Прегледали смо историјате свих наших играча и увидом у документацију видјели смо да је Бечелић искључен у дуелу са Шерифом 2013. године и да од тада није наступао у УЕФА такмичењима. Да нисмо прегледали документацију, сасвим сигурно Бечелић би био међу 18 играча и не смијем ни замислити шта би се тада десило", рекао је за МОНДО Слободан Ђорђић, секретар Радника, који је нашем порталу потврдио да ће Бијељинци у понедјељак писати УЕФА, како би добили информацију на колико утакмица је Бечелић суспендован.

Након тога ће бити познато да ли има право наступа у реваншу у Трнави у четвртак или не.

Прије тог меча, Радник ће данас одиграти још један контролни меч пред старт првенства у Премијер лиги БиХ, у којем ће Жижовић шансу дати фудбалерима са мањом минутажом.

Од 18 часова на Градском стадиону у Бијељини, ривал ће бити Лозница.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар