Пале постају база за припреме

Селектор мушке одбојкашке репрезентације Србије Никола Грбић рекао је да српски одбојкаши на Палама имају одличне услове за рад и да ово мјесто постаје база за њихове припреме за велика такмичења.

Република Српска 13.07.2019 | 10:16
Пале постају база за припреме
Грбић је рекао Срни да су одбојкаши Србије на припремама на Палама већ трећи пут и да у овом мјесту имају одличне услове за тренинге, терене, хотеле и дворане.

"Овде се осећамо као код куће. Све радимо по плану како смо предвидели са момцима за које смо се одлучили да учествују у квалификационом турниру у Барију у Италији за Олимпијске игре у Токију. То је наш примарни циљ, као и да буду здрави и спремни за тај турнир", рекао је Грбић.

Он је подсјетио да је иза њих напорна сезона - Лига нација, европски купови, плеј-офови, а играчи су у протеклих годину дана имали више од 50 утакмица,

Грбић очекује да ће се играчи током боравка на Палама одморити, али и добро припремити за изазове који их очекују.

Он је рекао да им је спортски инат покретачка снага.

"Србија је земља спорта, а ми смо чудна нација. Имамо инат који је покретачка снага нас као народа и тим инатом успевамо да пребродимо све врсте препрека. Ми смо спортска нација која с времена на време исплива са одличним резултатом", рекао је Грбић.

Он је истакао да могу да побједе или изгубе само као тим.

"Моје инсистирање је увек на томе да играмо као екипа и будемо спремни да подредимо екипи свој его и индивидуалне квалитете", додао је Грбић.

Репрезентативац Србије Александар Атанасијевић рекао је да им много значи долазак на Пале, гдје за разлику од Београда имају мир, али и изванредне услове за рад и могу да се фокусирају само на оно што се дешава на терену.

"Атмосфера у репрезентацији је сјајна, с обзиром да смо сви блиски, али и свесни да је пред нама велики изазов. Играћемо са италијанском репрезентацијом, која је фаворит, и показаћемо да можемо да победимо у Италији", рекао је Атанасијевић.

Он је додао да у одбојци и женска и мушка репрезентација имају јако добре резултате већ двије деценије, а нада се да ће обје екипе наступити на Олимпијским играма у Токију.

Атанасијевић је навео да им је најважније да буду здрави и немају повреда, а надају се и медаљи.

Одбојкашка репрезентација Србије допутовала је на Пале 5. јула и боравиће до понедјељка, 15. јула, у окриву припрема за турнир "Ц" групе интерконтиненталних квалификација за Олимпијске игре 2020. године, као и за Европско првенство.

Квалификације ће бити игране од 9. до 11. августа у Барију у Италији, а Европско првенство биће одржано од 12. до 29. септембра у Словенији, Белгији, Холандији и Француској.

У досадашњих 29 шампионата Европе одбојкаши Србије учествовали су на 25 и освојили 10 медаља и то двије златне, једну сребрну и седам бронзаних.

Од 2006. године, од када Србија наступа као самостална држава, одбојкаши су на европским првенствима освојили једну златну и три бронзане медаље.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар