Михајловић прекида каријеру због тешке болести?!

Српски фудбалски стручњак Синиша Михајловић ће прекинути тренерску каријеру због тешке болести.  Надамо се да није тачно: Гранде Синиша мора на лечење! "Коријере дело спорт" објавио је да ће српски тренер можда морати да напусти клупу Болоње како би ушао у борбу са озбиљном болешћу.  Тужне вести са Чизме. . .

Фудбал 13.07.2019 | 09:54
Михајловић прекида каријеру због тешке болести?!
Шокантна вест стиже из Италије!

Синиша Михајловић (50) је озбиљно болестан и можда ће морати да се повуче са клупе Болоње како би се у потребној мери посветио лечењу!

"Коријере дело спорт" не наводи каква је болест у питању, али пише да је Михајловић после недавно обављених тестирања добио инструкције лекара да "започне агресиван третман".

Таква конструкција наводи на закључак да се ради о једној од најопакијих дијагноза, али сачекајмо да се српски стручњак током дана сам огласи саопштењем или одржи конференцију за новинаре.

Миха је половином прошле сезоне преузео екипу Болоње када се налазила у зони испадања из Серије А и успео да је доведе чак до 10. места.

Потом је други пут у каријери помињан као потенцијални тренер Јувентуса, али је на крају продужио уговор са црвено-плавима до јуна 2022.

Ипак, ако се јутрошња вест покаже тачном, а надамо се, молимо, држимо палчеве... да неће бити тако, највероватније ће доћи до растанка са Болоњом и привременог повлачења Синише Михајловића из фудбала.

Некадашњи фудбалер Црвене звезде и Војводине, као и бивши селектор Србије, живи у Италији откако је 1992. са "Маракане" отишао у Рому.

Играо је још за Сампдорију, Лацио и Интер, а тренирао Интер (асистент Роберта Манћинија), Болоњу, Катанију, Фиорентину, Сампдорију, Милан и Торино.

Познати римски спортски дневник тврди да је Михајловић недавно одрадио медицинске прегледе и тестове, после чега су га доктори упозорили да мора да настави лечење „агресивним третманима“. Управо из тог разлога, пошто такви третмани умеју да исцрпе тело и ум, Михајловић би могао да стави тачку на тренерску каријеру како би сачувао здравље.

Иако се не наводи прецизно о којој болести је реч, јасно је да Михајловићево стање није наивно и да захтева највишу негу и лечење. Бивши селектор Србије требало би да се огласи путем саопштења или на ванредној конференцији у суботу где ће разјаснити комплетну ситуацију.

Некадашњи левоноги бомбардер је тек у фебруару напунио 50 година. На клупу Болоње стигао је крајем јануара уместо Филипа Инзагија и за кратко време трансформисао екипу од главног кандидата за испадање у тим који је сезону у Серији А завршио на десетом месту. Због тога је убрзо потписао уговор до јуна 2002. године, али сада се у питање доводи његов даљи рад на стадиону Ренато Дал'Ара.

Синиша Михајловић је највећи део играчке каријере провео у Италији, где је од 1992. до 2006. године бранио боје Сампдорије, Роме, Лација и Интера. Каријеру је започео у Борову 1986. где се задржао две године, а затим следи двогодишњи боравак у Војводини зачуињен титулом југословенског шампиона 1989, да би наредне године прешао у редове Црвене звезде. Са црвено-белима освојио је две титуле у Југославији, као и Куп шампиона и Интерконтинентални куп!

После одласка у играчку пензију одмах је започео тренерски посао као помоћник Роберта Манћинија у Интеру. У новембру 2008. године узео је Болоњу где је имао први тренерски ангажман као шеф струке. Касније је водио Катанију Фјорентину, Сампдорију, Милан, Торино и сада опет Болоњу. На клупи репрезентације Србије био је од маја 2012. и новембра 2013. године. Пре доласка у Болоњу провео је свега неколико дана као тренер лисабонског Спортинга, али је отпуштен после смене комплетне клупске управе. За репрезентацију Југославије одиграо је 63 утакмице и постигао 10 голова.

Као фудбалер Лација постао је шампион Италије 2000. године, а са Небескоплавима освојио је по два Купа и Суперкупа Италије, те по једну титулу у Купу победника купова и УЕФА Суперкупу. Са Интером је такође освојио шампионску круну у својој последњој сезони, а такође има и два национална Купа и један Суперкуп.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар