Дортмунд добио 10:0, Шалке 20:1, аутогол Настасића!

Ево резултата најзанимљивијих пријатељских утакмица одиграних јуче. . .

Фудбал 13.07.2019 | 10:32
Дортмунд добио 10:0, Шалке 20:1, аутогол Настасића!
Захуктавају се полако припреме оних врхунских европских екипа. За почетак лагани тестови, углавном против аматерских екипа. Тако су Шалке и Дортмунд данас имали пуцачке тренинге. Борусија је бројала до десет против Швајнберга, а Шалке чак до 20 у судару са потпуном анонимним Болтропом. 

Овај други меч за нас је интересантан јер се у саставу тима из Гелзенкирхена нашао и српски интернационалац Матија Настасић. Он је, нажалост, половином првог полувремена постигао аутогол.  

У убедљивом тријумфу Дортмунда истао се четвороструки стрелац Макс Филип за кога се говорка да ће највероватније прећи у Волфзбург. 

Неочекиван и то врло убедљив пораз доживео је РБ Лајпциг од Цириха (1:4), Салцбург је тукао Фајенорд (3:1), а ПСВ је био бољи од Ариса (3:0).

Ајнтрахт се поправља, Костић асистент! Бундеслигаш убедљив против Луцерна (3:1) у другом колу Урен купа.

За разлику од премијере на Урен купу у Швајцарској где је доживео бламажу против Јанг Бојса од 5:1 у првом колу, Ајнтрахт се поправио и у другом стигао до премијерног тријумфа. Екипа Адија Хутера савладала је Луцерн са 3:1 у занимљивом дуелу одиграном у швајцарском Билу.

Сви српски интернационалци - Гаћиновић, Јовељић и Костић - меч су започели на клупи за резерве, али су добили прилику у других 45. минута. Јовељић, који је дао утешни погодак у претходном мечу против Јанг Бојса имао је и синоћ лепу шансу у завршници да настави голгетерски низ, али му је голман Луцерна скинуо шут.

Одличну ролу пружио је Филип Костић, који је асистирао Гонзалу Пасијенсији за трећи гол у 76. минуту, а неколико минута пре тога је погодио и стативу па је већ сада јасно да полако улази у топ форму.

Ајнтрахт је првих 45 минута решио у своју корист захваљујући головима Камаде у осмом и Алеа у 17. минуту (после лепих акција), пре него што је Албанац Идриз Воца смањио резултат у финишу првог полувремена.

Споменимо на крају и да је некадашњи штопер Партизана и Рада Лазар Ћирковић наступио за Луцерн на овом мечу. 

РЕЗУЛТАТИ НАЈЗАНИМЉИВИЈИХ ДУЕЛА:

Швајнберг - Дортмунд 0:10 (0:5)
Бетис - Шефилд Јунајтед 0:1 (0:0)
Универзитатеа Клуж - ПАОК 0:5 (0:3)
ПСВ - Арис 3:0 (1:0)
Шалке - Болтроп 20:1 (11:1)
Бриж - Локомотива Загреб 1:1 (1:1)
Аустрија Беч - Квинс Парк Ренџерс 3:1 (1:1)
РБ Салцбург - Фајенорд 3:1 (0:0)
РБ Лајпциг - Цирих 1:4 (0:3)

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар