Федерер: Било је баш тешко, много сам уморан!

Роџер ипак верује да ће се опоравити до недеље и сусрета за титулу са Ђоковићем.

Тенис 08.07.2019 | 14:01
Федерер: Било је баш тешко, много сам уморан!
После више од три сата борбе са Рафаелом Надалом, легендарни Швајцарац Роџер Федерер није крио да је врло уморан и испражњен. Он је ипак најавио да ће успети да се опорави за недељно финале и да ће бити достојан ривал најбољем тенисеру данашњице - Новаку Ђоковићу. 

"Било је много тешко, баш тешко и страшно сам уморан. Рафа је играо врхунске потезе и публика је уживала. У неким тренуцима меча сам ја одигравао одличне поене. Одиграли смо пуно дугих поена, није било лако ово преживети. На крају сам победио. Наравно да је то био прави ужитак'', казао је Федекс, па у неколико реченица најавио оно што га чека: 

"Новак игра сјајно, феноменалан турнир је иза њега. Показао је зашто је ту где јесте. Биће га веома тешко добити. Новак од прошле године игра заиста феноменалан тенис".

Рафа Надал био је видно нерасположен, разумљиво:

"Честитам Роџеру, данас је био бољи од мене. Он се најбрже креће од свих, најбрже удара и стално вас притиска. Посебно је опсан када је пун самопоуздања, а то му је омогућио први сет. Имао сам своје шансе, нисам их искористио и то је то. Мој план за даље? Не, не зна шта ће бити. Још не знам како ће ми изгледати календар", подвукао је Шпанац. 

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар