Ђоковић: Морао сам озбиљно да се потрудим...

"Ово је турнир о којем са сањао још као клинац. Ново финале, пресрећан сам", каже наш ас након тешког меча на Вимблдону протиб Роберта Баутиста Агута.  "У каријери сам све освојио, могу сутра да се повучем!" Најбољи тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у своје седмо финале Вимблдона након победе над шпанским тенисером Робертом Баутистом Агутом са 3-1 у сетовима.

Тенис 12.07.2019 | 20:50
Ђоковић: Морао сам озбиљно да се потрудим...
Ђоковић и Баутиста Агут су играли напет меч у четири сета, видело се да се шпански тенисер неће предати без борбе, али је на крају ипак посустао.

Новак Ђоковић је на конференцији за медије упитан да прокометнарише своју игру и да опише како је меч изгледао из његовог угла.

"Био је то велики изазов и за мене и за Баутисту, ипак је ово полуфинале. Два пута сам већ губио од њега и то на различитим подлогама. Меч је могао да оде и на другу страну, знате. После неколико изузетно дугачких гемова, успео сам да разбијем његов сервис и да дођем до неких брејк лопти, а једну од њих сам искористио сјајним бекхендом. Јасно, тај гем је преломио у моју корист и меч сам наставио опуштенији. Четврти сет је био најбољи данас, веома сам задовољан начином на који се завршио овај меч. Мислим да Баутиста поседује велики квалитет и да је ментално изузетно снажан, увек је фокусиран и имам велико поштовање за њега", рекао је Ђоковић.

И поред свих достигнућа у једној маестралној каријери и даље постоје рекорди које Новак жели да обори и да, како он каже, настави да исписује историју тениса.

"Видите, моја главна мотивација је да будем на терену и да играм тенис. Знам да је то клише, али тако је. Много људи говори исте ствари, али заиста сматрам да је то есенција игре. Без тога, магија не може да се догоди и резултати неће доћи. Не видим тенис као свој посао, у каријери сам већ много тога освојио тако да могу да престанем да играм кад год желим. Али то није разлог због ког играм тенис. Играм га јер у томе заиста уживам, имам подршку своје породице и наравно, жеља ми је да пишем историју овог спорта. Желим да освојим што више Грен Слемова и желим да будем тај "историјски број 1", од чега и нисам далеко", наставио је први рекет планете.

Борио се Новак Ђоковић током сета и по са веома незгодним противником, али чини се и са својим демонима на Централном терену "Ол ингланд клуба". Борио се са упорним и неуморним Робертом Баутиста Агутом и изборио. Није било лако, али је зато било слатко.

"Ово је турнир о којем са сањао још као клинац. Ново финале, пресрећан сам. Играти га поново је заиста нешто нестравно, посебно!" кроз широк и помало уморан осмех рекао је Београђанин по завршетку полуфинала.

Шта се дешавало током дела меча у којем је играо вероватно најлошији тенис од почетка турнира, није сасвим јасно. У том периоду се мучио са скоро свим апектима игре, али пре свега са форхендом, сервисом, али и ретерном који је потпуно заказао. Шопанцу је било довољно да буквално враћа лоптицу, а његов приоитунвик би се вечћ енекако "само убио". Све док поново није све "кликнуло" негде средином трећег дела игре. Од тог момента, само је један тенисер могао да тријумфује. Новак, наравно.

"Морао сам озбиљно да се потрудим, ипак је ово полуфинале. Његово прво. Није му то много сметало, добро је играо, а у почетку је вероватно био мало нервозан и правио некарактеристичне грешке." увек има реч оправдања и подршке први рекет света за противнике, па тако и за овог момка са којим је иначе у одличним односима и са којим често тренира, "Онда је Роберто почео боље да игра, отварао поене, читао сервисе и био је врло близу да меч оде у другом правцу. Срећом сам нашао решење и победио".

Финале Вимблдона је у недељу, а српски тенисер ће снаге одмерити са бољим из дуела Рафаела Надала и Роџера Федерера и он је објаснио шта ће му представљати највећу опасност у борби за трофеј.

"Као што видите, воде велику борбу. Освојили су по један сет и биће веома занимљиво да видимо ко ће изаћи као победник. Надал је одиграо сјајно на трави, што није био случај у прошлости, а у последњим годинама смо нас двојица имали фантастичне мечеве у полуфиналима. Уколико будем играо против њега, не очекујем ништа мање од онога што смо играли прошле године. Надам се са истим исходом. Што се тиче Федерера, он је сјајан свуда, а посебно на Вимблдону. Воли да игра брзо, одузима време противнику и једноставно ти не дозвољава превише шанси. Играчи попут Надала и мене воле да имају довољно времена за све, тако да смо под константним притиском. Роџер и ја смо имали нека епска финала, тако да знам шта могу да очекујем", завршио је Ђоковић.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар