"Буги" у Лејкерсима: Имамо страшан тим, на папиру!

Некадашњи Ол стар центар за никад мање новца отишао код Леброна Џејмса и Ентонија Дејвиса, после тешке повреде и не баш импресивне сезоне у Голден Стејту.

Кошарка 13.07.2019 | 14:39
"Буги" у Лејкерсима: Имамо страшан тим, на папиру!
Мало је играча у новијој историји НБА лиге, којима је цена пала тако брзо и драстично као Демаркусу Казинсу у последњих годину и по.

Четворогодишњи уговор вредан 65 милиона долара потписао је са Сакраменто Кингсима, а завршио га у Њу Орлеанс Пеликансима лета 2018, када се увелико опорављао од кидања Ахилове тетиве.

До тада неизоставни учесник Ол стар мечева (2015-2018) и двоструки члан друге идеалне НБА петорке (2015, 2016) потписао је за Голден Стејт Вориорсе на годину дана за 5,4 милиона долара.

Још једно лето касније, након још здравствених проблема и судара са реалношћу у финалу плеј-офа против Торонто Репторса, популарни "Буги" поново је морао на тржиште, где је схватио да је потражња за његовим услугама још мања него 2018.

На крају је за 3,5 милиона долара отишао у Лејкерсе, који су му такође дали уговор на само једну сезону.

"Оспоравали су ме и сумњали у мене целог живота. То користим као гориво које ме покреће сваког дана. Увек се трудим да људима који се не слажу са мном или ми не желе добро, покажем да су погрешили", изјавио је Казинс, који се током плеј-офа вратио на терен након кидања квадрицепса и вишенедељне паузе.

"На дан утакмице против Клиперса, на којој сам покидао мишић, причао сам како се одлично осећам. Почео сам опет да се осећам као стари 'Буги', али десило се... Добро је што сада знам да је могуће да поново будем 100 одсто спреман. Радим свакодневно, јачам своје тело и планирам да до почетка тренинг кампа будем 'тип-топ'. Хоћу да одиграм 82 утакмице у регуларном делу сезоне и да уђемо у плеј-оф, па онда - шта буде".

Лејкерси, који нису били учесници плеј-офа још од 2013, овог лета су потпуно реконструисали тим.

Испрва су остали само Леброн Џејмс и Кајл Кузма, док је "пола" ротације послато у Њу Орлеанс, за Ол стар центра Ентонија Дејвиса.

Након што је Кавај Ленард дао предност Клиперсима, "језераши" су ступили у акцију и брзо потписали уговоре са осам-девет слободних агената, од којих нови тренер Френк Фогел треба да направи моћну екипу.

"Имамо невероватне играче. На папиру делује да имамо квалитет да се боримо за титулу, али наравно да се кошарка не игра на папиру. Наш задатак је да успоставимо хемију, да се уиграмо и изађемо на паркет да добијамо утакмице. Али, чињеница је да смо на папиру страшни", поручио је Казинс, који у августу пуни 29 година.

На приложеном снимку види се да је од завршетка сезоне, пре месец дана, осетно изгубио на килажи...



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар