Званично: Антоан Гризман је нови фудбалер Барсе!

Откупна клаузула на Ноу Кампу - 800. 000. 000 евра!

Фудбал 12.07.2019 | 23:00
Званично: Антоан Гризман је нови фудбалер Барсе!
Напокон је готово! Добило је и званичну потврду! Антоан Гризман, досадашњи фудбалер Атлетика из Мадрида, од данас је играч Барселоне. Акција која је трајала скоро годину и по дана, уз бројне успоне и падове, најзад је завршена онако како је „мирисало“ од првог дана: Француз се сели на Ноу Камп.

Цео посао завршен је данас. Барселона је данима тражила солуцију, најпре милом, а онда је пробала и неком „силом“, да откупну клаузулу за Гризмана, тешку 120.000.000 евра, исплати Атлетику у рате. Мадриђани нису дали, нису пристали. Када им већ одводе најбољег играча, онда мора све да се исплати одједном.

Барса на крају није имала куд. Притискао је и Гризман, јер није желео да иде на тренинге са играчима Атлетика. Због тога је његов адвокат отишао данас у банку и депоновао на рачун мадриског клуба свих 120.000.000 евра. Тиме је скинуо окове с ногу француског нападача и омногућио му да рашири крила.

Обзнанила је Барселона све и на свом твитер налогу. Гризман стиже на Ноу Камп, а званична промоција је заказана за недељу.

А, откривају шпански медији да је Француз сада "закључан" у Каталонији, да је постао недодирљив. Откупна клаузула у уговору са прваком Шпаније износи 800.000.000 евра! Па, ко ће то да плати!? Уговор је потписан на пет година, до лета 2024. године. У преводу, Антоане сад си ту и нема ти мрдања даље!

Иначе, још пре годину и по дана су први контакти успостављени. Још ономад се причало да су челници Барсе имали састанак са сестром и фамилијом француског аса. Али, ништа се после тога није десило. Штавише, причало се да је Антоан изиграо Каталонце.

Потом се причало, када је прича поново кренула, да су Меси и остали асови Барсе поручили да га неће, јер их је прошли пут преварио. А, изгледа да је све била само играрија. Чак су и из Атлетика поручили да је све то била забава за масе и покушај да се Мадриђани вуку за нос, а да је одавно, још у марту, све било договорено на линији играч – клуба.

Е, сада је забави ван терена крај. Стигао је Гризман, да видимо да ли ће бити сада забаве на терену. А, зна се шта то значи. Барса дуго, предуго, чека трофеј Лиге шампиона...

ПРОФИТИРАО И СОСИЈЕДАД

Трансферу Антоана Гризмана из Атлетика у Барселону радују се и у Реал Сосиједаду. У том клубу је Гризман играо још као дечак, од 2005. па све до 2014. године и због тога је добар део колача отишао на рачун клуба из Сан Себастијана. И то тачно 24.000.000 евра! Трљају руке на Аноети, биће пара за још неко појачање и њима. Својевремено, те 2014. године, Сосиједад је продао Француза Атлетику за 30.000.000 евра.

Извор: моззартспорт

Фото: ФЦ Барцелона

Коментари / 0

Оставите коментар