ЕК - жријеб: Партизан у "пакленој" групи! Није могло теже!

Партизану паклен жреб за Еврокуп! Црно-бели добили тешке ривале у групи! Црно-бели извукли Локомотиву Кубањ, Ритас, Тофаш и из последњег шешира Венецију, првака Италије. Срећа их је "погледала" једино у случају Лиможа.  

Кошарка 12.07.2019 | 18:18
ЕК - жријеб: Партизан у "пакленој" групи! Није могло теже!
Екипа Партизана за наредну сезону је још у фази селектирања, али ако црно-бели мисле да у Еврокупу макар понове резултат из 2018, када су прошли у Топ 16 фазу, мораће добро да се појачају.

Жреб Еврокупа у петак је био немилосрдан према освајачу Купа Радивоја Кораћа и полуфиналисти плеј-офа АБА лиге.

Теоретски, црно-бели су из четири од пет шешира извукли најквалитетније противнике: из првог Локомотиву Кубањ, из другог Ритас (који их је зимус победио у Београду 78:77 и спречио да уђу у четвртфинале), из трећег турски Тофаш и из шестог Венецију, новог првака Италије.

Једино се може рећи да је Партизан имао среће при жребању тимова из четвртог шешира, где му је у конкуренцији шпанских Андоре и Хувентуда, односно немачког Улма, "запао" француски Лимож.

РЕЗУЛТАТИ ЖРЕБА

ГРУПА А: Промитеас, Макаби Ришон, Улм, Андора, Монако, Виртус.

ГРУПА Б: Кубањ, Ритас, Тофаш, Лимож, ПАРТИЗАН, Венеција.

ГРУПА Ц: Дарушафака, Уникс, Цедевита Олимпија, Хувентуд, Бреша, Нантер,

ГРУПА Д: Уникаха, Галатасарај, Будућност, Олденбург, Тренто, Арка Гдиња.

Распоред такмичења по групама очекује се током поподнева. У Топ 16 пласираће се по четири најбоље екипе.

Подсећамо да је одлуком деоничара "ЕЦА", од наредне сезоне пролазност у Евролигу омогућена не само освајачу, него и пораженом финалисти Еврокупа - под условом да се Валенсија или Алба (прошлосезонски финалисти) не пласирају у плеј-оф Евролиге.

Кошаркаши Партизана добили су веома тешке ривале у групи за наредну сезону Еврокупа. Црно-бели су на жребу били у петом шеширу, а за противнике су добили Локомотиву Кубан, Ритас, Тофаш, Лимож и Венецију.

Највећа мина је, свакако, сачекала Партизан у последњем шеширу, одакле је требало да добије, условно речено, најслабијег ривала, а запао му је нови шампион Италије Венеција!

Локомотива Кубан је добро познато име, клуб који је 2013. године освојио Еврокуп. Прошле сезоне на клупи клуба из Краснодара био је бивши тренер Партизана Влада Јовановић. Локомотива је и прошле године била учесник овог такмичења, а испала је у четвртфиналу од Уникса.

Литвански Ритас је и прошле сезоне био у групи са Партизаном и може се слободно рећи, избацио је црно-беле из такмичење. Победом у Београду, Литванци су себи отворили пут ка четвртфиналу, а затворили врата српском клубу, тако да ће Андреа Тринкијери и његова екипа имати прилику да им се наредне сезоне реванширају.

Тофаш је претходну сезону у првенству Турске завршио на трећем месту у регуларном делу такмичења, иза Ефеса и Фенербахчеа, а у плеј-офу је дошао до полуфинала, где га је са 3:0 елиминисао Фенербахче.

Интересантно је да су пре годину дана у истој групи Еврокупа били Локомотива Кубан, Тофаш и Лимож. Тада су Руси и Французи прошли даље, док су Турци завршили такмичење у првој фази. Лимож је потом био у другој фази у групи са Црвеном звездом и завршио је као последњи.

На крају, Венеција, као што рекосмо, нови шампион Италије. Била је трећа после лигашког дела такмичења, да би у плеј-офу елиминисала Тренто (3:2), па Кремону (3:2) и онда у борби за титулу надиграла Сасари (4:3).

Још два АБА лигаша ће играти наредне сезоне у Еврокупу. Вицешампион лиге Будућност је добила за ривале Уникаху, Галатасарај, Олденбург, Тренто и Арку, те не би требало да има проблем да се нађе међу четири најбоља у групи. 

Тежа варијанта је запала Цедевиту Олимпију, којој ће противници бити Дарушафака, Уникс, Хувентус, Бреша и Нантер.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар